Valentinesdag førte til Bitcoinmassakre: Eliminerte 2 milliarder dollar

De fleste som investerer i krypto fikk med seg at BTC og en rekke altcoins droppet 14 februar på Valentines dag. Nå har vi fått litt statistikk på hva dette betydde i tall og penger. Men før vi går inn på tallene.

I forkant av 14 februar var det mange som antok at Kryptovaluta skulle opp 15 februar fordi børsene i USA (Presidential day) og Canada ( Kinesisk nyttår var stengt). Når det er stengt børs over dammen resulterer det ofte i større aktivitet blant krypto. Istedenfor fikk vi et fall 14 februar som resulterte i at det på BTC alene ble likvidert posisjoner for nesten 2 milliarder dollar.

Giring-effekten

En rekke Kryptobørser lar brukerne kjøre giring på investeringen sin. Det tilbys giring fra 1x til 125x. Det betyr i praksis at; si du har 100 dollar. Bitcoin stiger 1% og du har tjent 1 dollar (for enkelhetens skyld så later vi som det ikke er noen avgifter). For noen blir dette litt kjedelig, så da bruker man giring for å øke eksponering. Kjører du 1x giring så låner du 100% av investert beløp. Du har 100 dollar, du låner 100 dollar. Investeringen din er 200 dollar. Stiger Bitcoin 1 prosent sitter du igjen med 2 dollar. Baksiden er at dersom Bitcoin faller ca 50% så taper du alt.

Når man da kjører 10x giring, så er investert beløp 1100. Du sitter igjen med 11dollar. Fristende tenker du? Men risikoen øker. Husk at børsen aldri taper. Dersom bitcoin faller begynner de å selge posisjonen din før tapet overstiger disse 100 dollarene du har skutt inn.

Massakren

La oss nå se på Valentines dag masakren. Bitcoin falt 6%. Det betyr at dersom du kjørte 18x giring eller mer så ble poisjonen din likvidert/solgt/tapt. For mange som var overbeviste om at BTC skulle opp 15 Februar så virket kanskje ikke 18-20-25x giring som en risiko, men det som er viktig å forstå er at mange av børsene også har egne teams som trader – og de trader ofte imot deg. Om alle tror børsen skal opp, er det mange som jobber for å slå deg ut.

For å sette ting i perspektiv til tradisjonell børs og vanlige aksjer. Så er ofte maksimal giring man kan ha på enkelt aksjer 100% eller x1. Ofte lavere. (Det finnes enkelte produkter som tilbyr 5x-10x, men her snakker vi vanlige kjedelige aksjer).

Da begynner man å skjønne den ekstreme risikoen enkelte tar på børs.

Håper ikke nettopp du fikk posisjonen likvidert/solgt/stoppet ut på selveste Valentines dag.

Siste artikler

Kanskje du også liker...