USDC dropper Ethereum

Den Coinbase støttede Stablecoinen U.S. Dollar Coin (USDC), i skrivende stund med rundt 6 milliarder dollar i markedsverdi, lanseres på Stellar blockchainen.

USDC, opprinnelig utviklet på Ethereum blockchain, har sett en økning i markedsverdi på over 10-gangeren de siste 12 måneder, og har nå nesten 6 milliarder dollar i sirkulasjon.

Stablecoins, tokens som er festet til en annen valuta eller andre aktiva, er kryptovaluta som er laget for å gjøre betalinger globalt enklere og uten volatiliteten man ofte kan assosiere med krypto slik som Bitcoin.

Markedet for stablecoins fikk fyr på seg når det kom meldinger om at U.S. Office of the Comptroller of the Currency (OCC), et forvaltningsorgan i det amerikanske føderale finansdepartementet, vil godta bruk av stablecoins for bankoverføringer.

USDCs Stellar-lansering kommer etter at kreditt og debittkortleverandøren Visa i desember avslørte at de vil knytte sitt nettverk bestående av over 70 millioner handelssteder til kryptoen. Siden den gang har antall USDC i sirkulasjon doblet seg.

“Vi ønsker at USDC skal få så bred adopsjon som mulig,” uttalte Circle sin grunnlegger Jeremy Allaire.

Stellar-nettverket har prosessert mer enn 1,5 milliarder operasjoner totalt sist år og så en økning på 104% fra forrige års betalinger gjennomført via nettverket. Flyttingen til Stellar er ventet å gjøre transaksjoner raskere og rimeligere enn det vil være på Ethereum, som kan ha lave transaksjonshastigheter og høye transaksjonskostnader.

Stellar satser for tiden stort på vekst på både det Latin-Amerikanske og Afrikanske kontinentet.

Siste artikler

Kanskje du også liker...