Uniswap med trøblete V3-lansering

Uniswap, en av de første og største desentraliserte børsene (DEX) som kjører på Ethereum-nettet, lanserte sin etterlengtede Uniswap V3 i går. Det har dog ikke gått helt smertefritt for seg, og sosiale medier florerer med frustrerte brukere.

Den nye versjonen, V3, tar blant annet sikte på å senke de tidvis helt absurde gas fees en får når en forsøker å swappe tokens på DEXen, hvor det ikke er uhørt at man må betale over $100 i fees om det er mye trafikk, spesielt når det amerikanske markedet våkner.

DEXene generelt ser mye trafikk i dagens bullmarked, hvor spesielt Pancake ser enorm pågang, antakelig som grunn av dramatisk lavere gas fees ettersom den kjører på Binance Smart Chain og følgelig har sett større populære nye lanseringer siste månedene. Dette blant annet fordi amerikanerne, som er låst til et fåtall børser grunnet strengere reguleringer, kan bruke DEX for å få tak i tokens ellers utilgjengelig på de amerikanske børsene, noe som gjør DEXene et attraktivt alternativ for flere for å unngå KYC-fella.

Uniswap V3 har derfor hatt store forventninger til seg, spesielt til de mange tokens som kun kjører på Ethereum og ikke er tilgjengelig på børs, ettersom det bringer en større andel av det amerikanske markedet til seg hvor også en stor del av kapitalen i dagens marked sitter. Skuffelsen har derfor vært stor, og frustrasjonene mange, når det nå viser seg at lanseringen har ført til store problemer for brukere av noen av de største lommeboktjenestene, Coinbase Wallet og Metamask.

Brukere av Coinbase Wallet har vist nok størst problemer, hvor det tilsynelatende er en feil som gjør at lommeboken ikke fungerer i det hele tatt. Forsøker man å koble til Uniswap får en kun en hvit skjerm og det er umulig å foreta seg noe på DEXen. Metamask melder om lignende problemer, mens Trezor også har trøbbel med å koble til.

Så langt har det vært lite offisiell info rundt hva som er årsaken til trøbbelet, men kløktige brukere har funnet en feilmelding i nettleseren som knyttes til problemene.

Skjermdump

En Tweet fra en av Uniswaps utviklere som adresserte problemene ble siden slettet. Den offisielle Twitteren er stum for forholdene, mens hjemmesiden ikke nevner problemene med et kvekk.

Enn så lenge får håpefulle tradere smøre seg med tålmodighet. Det bør uten tvil være et høyt prioritert prosjekt å sørge for at brukerne faktisk kan koble seg til DEXen.

Får en i det minste håpe.

Siste artikler

Kanskje du også liker...