Under 1% er kriminelle

Etter at USAs finansminister, Janet Yellen, har gitt negative utsagn om Bitcoin og krypto, har en ekspert fra et blockchainanalyseselskap gått ut med en påstand om at under 1% av alle transaksjoner tilknyttet krypto stammer fra kriminell virksomhet.

Bitcoin er en aktiva og en valuta ulikt noe annet før det. At det bygger på futuristisk teknologi og mangler en tilstedeværelse i den faktiske verden, gjør mange skeptiske til kryptovaluta, særlig innen tradisjonelle finansmiljøer.

I dets spede begynnelse, fikk Bitcoin et rykte som valuta på det beryktede Silk Road handelsnettstedet på det mørke nettet, hvor det ble brukt for å utveksle narkotika, våpen og andre illegale varer. Siden da har Bitcoin vokst til å bli en bauta innen finansaktiva, og det er stadig flere aktører som går til bunns i transaksjoner og sporer det tilbake til sitt opphav.

Et av disse selskapene, Chainalysis, har blitt så effektive å undersøke transaksjoner og knytte disse til potensielle eiere, at flere grener av styresmaktene i USA, inklusive skattemyndighetene IRS og justisdepartementet, har gitt selskapet i oppdrag med å sikre informasjon om kryptoaktiva og relaterte transaksjonsdata.

Selskapet slapp nylig informasjon om resultatene av en undersøkelse de har gjort innenfor bruk av krypto og kriminelle virksomhet. I følge Chainalysis, har antallet sunket til kun 0,34%.

Bitcoin har alene nær 10 billioner US dollar i transaksjoner, så selv 0,34% av dette utgjør store summer, men det viser også at myten om Bitcoin kun brukes av kriminelle står for fall, og ikke utgjør på langt nær så stor andel som US Treasury Secretary får det til å virke.

Yellen har uttalt at Bitcoin må begrenses og det må ytterligere forskrifter til. Hennes kommentar var nok til å ta momentet ut av valutaens siste rally, som begynte å vise seg etter siste tids All-time high.

Siste artikler

Kanskje du også liker...