Uavhengig rapport fastslår: SafeMoon-utviklerne har lurt unna over $ 68 millioner

Kryptoraketten Safemoon tok en hel verden med storm når den ble lansert tidligere i vår. Med sin populære “tokenomics”, hvor hver transaksjon ble beskattet og fordelt blant hodlerne, innledet månepengene et ellevilt kryptorally med utallige “safeclones” hungrige etter å gjenta suksessen, som fremtidens kryptokrønikere helt klart vil si definerer mye av dette bullrunnet og påfølgende nymyntinger.

Nå slår en ny uavhengig rapport fast at den folkekjære kryptoens utviklere har ført holderne bak lyset, fra dag èn. Rapporten, som ble sluppet for 2 dager siden og nå sprer seg som ild i tørt gress på sosiale medier, er forfattet av DoxxLocker, en uavhengig gruppering som i følge dem selv analyserer tokens på Binance Smart Chain for å avdekke bløff og humbug. SafeMoon er så langt deres eneste analyse.

Kryptoens svar på Altinn?

SafeMoon var den første populære token hvor man ble direkte belønnet for å hodle, ved at transaksjoner ble beskattet og omfordelt til hodlerne. Måten dette i følge utviklerne og whitepaperen skulle fungere på var ved at 10% av en hver transaksjon ble beskattet, hvor 5% proporsjonalt ble fordelt på hodlere (de med mest SafeMoon fikk mest tilbake), mens de resterende 5% ble brukt til automatiske innkjøp av BNB og inngikk i likviditeten til SafeMoon i PanCakeSwap. En modell som har blitt særdeles populær siden.

Problemet, som rapporten grundig dokumenterer, er at dette ikke var hele sannheten.

Best Bitconnect GIFs | Gfycat
Hey heey heeeeey!

En manns skatt, er en annen manns… eh… skatt

For som DoxxLocker fastslår, har en del av de 5% som skulle gå til likviditeten, i stedet gått til uoppnevnte lommebøker – som har inneholdt billioner av tokens – som igjen har videresolgt SafeMoon for BNB og ETH, solgt unna disse og tatt midlene ut av børsene. Dette skal tilsvare over $68 millioner så langt. En potensiell svakhet som ble påpekt i Certiks revisjon i mai og DoxxLocker nå påstår er utnyttet.

Men det stopper ikke der. For i følge rapporten selges også deler av likviditeten, både SFM og BNB, som i følge utviklerne skulle vært låst. Dette er noe SafeMoon også har blitt anklaget for tidligere men ble kraftig tilbakevist den gang. Totalt skal det tilsvare ytterligere $11 millioner.

Påstandene vil i praksis si at utviklerne har solgt unna en del av den skatten som skulle gå til fellesskapet, tilsynelatende for egen vinning.

Og med det kan man kanskje konkludere med at ja, SafeMoon var en ganske “safe” “moon”, for utviklerne i det minste.

Siste artikler

Kanskje du også liker...