Tyske påtalemyndigheter med Bitcoin-hodebry

Bitcoin konfiskert i forbindelse med en svindelsak i 2013 fortsetter å gi Tyske påtalemyndigheter hodebry, samtidig som verdien på den beslaglagte kryptoen fortsetter å øke.

Det var i 2013 lommeboken med en beholdning på 1700 BTC ble beslaglagt av politiet i Tyskland. Svindleren hadde installert kryptokapringsprogramvare på ofres datamaskiner, og minet i det stille Bitcoin på andres maskinvare for egen vinning. Etter et gjennombrudd i 2018, hvor hovedkontoret for nettkriminalitet i Bayern klarte å hente ut 86 BTC som beriket statskassen med € 500,000 – har myndighetene fremdeles ikke klart å få adgang til 1700 BTC i en kryptert lommebok. Gjentatte forsøk på å dekryptere lommeboken har vært forgjeves, samtidig som verdien på BTC i fiat fortsetter å øke. Lommeboken med en verdi på ca. $66 millioner illustrerer dermed viktigheten av å sette opp en privat lommebok for å ivareta sikkerheten.

Svindleren har siden sonet sin dom på 2 år for kryptokapring. Myndighetene i Tyskland har forgjeves forsøkt å få mannen til å oppgi passordet til lommeboken, mens aktor mistenker at han selv ikke vet det.

Lommeboken føyer seg dermed inn i rekken over BTC tapt og låst ut av markedet. En nylig analyse antyder at Market Cap på BTC kan være så mye som 21,9% lavere enn det offisielle tallet dersom man justerer for utilgjengelig Bitcoin.

Siste artikler

Kanskje du også liker...