Tyrkisk exit scam

Det var mange det gikk kaldt ned over ryggen på når det ble kjent at eierne av en av de aller største kryptobørsene i Tyrkia, Thodex, hadde flyktet med over $2 milliarder verdt i krypto.

Tyrkia, som for tiden opplever enorm økonomisk uro hvor Lira står ovenfor fullstendig kollaps, har sett en voldsom økning i etterspørsel av krypto og Bitcoin spesielt, hvor folk desperat forsøker å redde sine livsinvesteringer.

Nå melder tyrkiske myndigheter at de har pågrepet 62 av 78 mistenkte i saken, gjennom koordinerte operasjoner av politiet i 8 delstater.

Turkish security officials released a photo of Thodex founder Faruk Fatih Ozer going through passport control at Istanbul airport on April 22, 2021.
Faruk Fatih Ozer på veg gjennom passkontrollen ved Istandbul flyplass, 22. April 2021 (AFP)

Eieren selv, som flyktet til Albania via Istanbul flyplass i går, Faruk Fatih Ozer, har enda ikke blitt pågrepet og er nå etterlyst verden over. Ozer la nylig ut en twittermelding hvor han påstod at han var utenlands i møte med utenlandske investorer, men at han vil samarbeide med myndighetene slik at “sannheten kommer frem”.

Samtidig kommer det meldinger om at landets President, Erdogan, har økende skepsis til det uregulerte kryptomarkedet. Landets innenriksminister har tatt kontakt med Albanias motpart og bedt de om å arrestere og utlevere Ozer.

Siste artikler

Kanskje du også liker...