Truebit med katastrofelansering

Det er mange, veldig mange, som har ventet lenge på at Truebit skal lansere sin egen token. Overraskelsen var derfor stor når den ble sniklansert, med tilnærmet null promo fra teamet selv. Nattens kryptodrama var i gang.

Det hele startet på Reddit, hvor en flittig Redditør varslet varsku om Truebit Token som plutselig var tilgjengelig på Uniswap.

Truebit, en protokoll mange mener vil bli en game changer for Ethereum, da det tillater off-chain komputering med verifikasjon på hovednettet og dermed unngår de skyhøye gasfees som plager nettet, hadde plutselig en token som var lansert på Uniswap. Den trendet raskt.

Men det var ugler i mosen. Tokensniffer avdekket at kontrakten var bygget på et duplikat med flere identiske kontrakter i omløp.

Skjermdump: Tokensniffer.com

I tillegg var det merkverdig stille fra teamets utviklere, hvor ingen kunne finne annonseringer som underbygde tilliten til kontrakten, som også inneholdt OpenZeppelins proxykontrakt som gjør at man kan endre funksjonen uten forvarsel. Selv på Twitter var det kun en vag referanse uten holdepunkter for verifikasjon at Truebit Token faktisk var legit. I tillegg til at det var flere Twitterboter i omløp som forsøkte å pumpe token.

Siste Tweet på det tidspunktet fra Truebits offisielle konto.

Prosjektets hjemmeside, som tidligere hadde varslet om at det eksisterte falske tokens i omløp, hadde på mystisk vis også fjernet denne informasjonen. For å toppe det hele ble man bannet fra prosjektets uoffisielle Telegram dersom man stilte spørsmål om troverdigheten til Truebit Token. Med dramatiske konsekvenser.

Skjermdump: Coingecko

Fra da gikk ryktet som ild i tørt gress, og FUD slo inn over markedet. Godt hjulpet på veg av at en whale dumpet sin behodlning skulle det senere vise seg.

Flere beskylte Truebit for rugpull og kursen stupte, og påstander om at det var en exploit i protokollen som utløste det hele og likviditeten var forduftet. På diverse Telegramgrupper, uten tilknytning til Truebit forøvrig, ble kryptoen en stor snakkis og folk hånte de som hadde vært offer for den antatte rugpullen. Skadefryden for de som kom tidlig inn men som sto i posisjon til å miste alt var stor.

Skjermdump: Reddit

Så roet gemyttene seg. Det kom ny informasjon på den uoffisielle Telegramgruppen. Prisen hadde stupt fordi en whale hadde dumpa. Det initierte et prisras videre fyrt opp av stop-limit ordre og panikksalg i ren kaskadeeffekt.

Men fremdeles manglet noen form for offisiell kommunikasjon fra teamet bak. Det var enda stor uro i markedet og kursen skippet nervøst sidelengs. Med en supply cap på nesten 280 millioner og dagens pris på rundt $1, har den fremdeles et stykke å gå før den når Topp 100.

Først nå, et døgn siden lansering kommer det frem noe som har et snev av offisiell tilbakemelding på FUDen som hersket markedet. Selvsagt ikke fra teamet selv. Nei da. Det var enda en Redditør som måtte ta frem lupen og gå til graveaksjon.

Skjermdump: Reddit

Før det plutselig også dukket opp i FAQ på Truebit.io

Skjermdump: Truebit.io

Med det kan vi vel trekke konklusjonen: skal man lansere en token fra et prosjekt som har betydelig hype og forventning til seg, ja da kan det faktisk være lurt av teamet å tenke bittelitt på markedsføringen av denne.

Eller i det minste sende en Tweet.

Siste artikler

Kanskje du også liker...