Tre enkle steg for å tape store deler av Kryptoformuen din!

Man kan nesten daglig lese hvordan man kan bli rik på 1-2-3, bli finansiell uavhengig eller tjene tusenvis av dollar hjemmefra. Felles for alle disse rådene og tipsene er at de ikke funker. Vi i Kryptoguiden driver kun med ting som fungerer så her kommer 3 fantastiske råd til å enkelt tape store deler av kryptoformuen din!.

  1. Belåning / Giring

En bekjent med lang fartstid som trader mente at kryptomarkedet var som den vanlige børsen på speed, man får 3års børsvolatilitet på 2 timer. For noen er selv ikke dette nok og da tyr dem til belåning. Når man belåner en posisjon øker man muligheten for gevinst men man øker også muligheten for å tape stort. På vanlige aksjer kan man typisk belåne opp mot 80% eller 0,8x av verdi. På krypto starter det ofte med 100% eller 1x og går opp mot 100x. Som vil si at dersom du har investert 1000kr og kjører 100x giring, vil posisjonen din ha en verdi på 100.000 stiger kursen 5% sitter du igjen med 500% gevinst, men faller den mer enn 0,95% så vil du nulles og alle pengene er tapt. En solid sikker måte å tape penger på altså. Flere av de store børsene som tilbyr giring har også egne tradingdesker som trader mot deg som bruker. Så at banken alltid vinner stemmer ofte her.

2. Invester i CFDer.

CFDer eller Contract for Change som de heter er et utrolig komplisert produkt som de færreste egentlig skjønner. Europeiske finansmyndigheter har gitt dem høyest risikoklassifisering samtidig er det så mange brukere som taper penger på disse produktene at aktørene må skrive oppdatert % av antall brukere som taper penger på sidene sine.

Noen eksempler.

Etoro

Ig

Skilling

Vi får håpe Magnus har bedre treffprosent enn de 70% som taper penger hos skilling.

Når man kjøper CFDer så kjøper man heller ikke faktisk krypto, men produkter som teoretisk følger krypto. De har også ofte inkludert giring og en kostnad som gjør at du ofte gjør det dårligere enn underliggende produkt ( som da er krypto). Med andre ord styr unna.

3. Falske Kryptosider / KryptoScams

Det finnes en rekke sider der ut som later som de tilbyr krypto men som egentlig bare tar pengene dine. Flere av disse sidene har egne callsentre som ringer rundt og prøver å få folk til å “investere”. Felles for dem alle er at du har 100% sansynlighet for å tape alle pengene dine. Skal man investere i krypto, bruk en av de annerkjente børsene enten i Norge eller i utlandet. Om noen ringer deg for å selge krypto, er det bare å styre langt langt unna.

I en tid hvor alle skal komme med råd hvordan du enkelt kan bli rik, så kommer vi med råd om hvordan du kan unngå å bli fattig.

Følg gjerne skribenten på twitter.

Erlend A (@ErlArnoy) / Twitter

Siste artikler

Kanskje du også liker...