Torsdag Kommer Ethereum London Hard Fork – Hva betyr det?

Torsdag 5. august ca. klokken 13:55 kommer den etterlengtede London Hard Fork oppgraderingen til Ethereum. Her kommer forklaringen på hva det betyr og hvorfor dette er bra.

En hard fork som dette skjer uansett, og da gjelder det å være på nettverket som flertallet støtter. Ellers får man en split som ETH og ETC. Alle må ikke oppgradere for at den aktiveres, det skjer bare for de som har oppgradert til versjonen som støtter London-forken. 

For Ethereum har samtlige node-eiere nå blitt enige om endringen og den skjer ved blokk 12,965,000. Denne er ventet ca 13:30 torsdag 5 august.

London Hard Fork inneholder flere endringer:

EIP-1559

I dag kan man oppleve at prisen for å gjøre transaksjoner på Ethereum til tider kan være ekstremt høy. Spesielt når det gjøres mange transaksjoner kan prisene bli så høye at enkelte brukere prises ut. Målet til EIP-1559 er å endre dette.

Endringen fører Ethereym over til et hybridsystem med basisavgift og tips. Basisavgiften er algoritmisk bestemt mens tips er en frivillig sum man kan tipse mineren for å få prioritering i systemet. Basisavgiften brennes. Det vil si at avgiften i Ether forsvinner, noe som vil senke antallet ETH over tid. Mens tips går til mineren. Målet er å gjøre brukeropplevelsen bedre samtidig som man senker antallet ETH totalt.

For minere er dette en dårlig oppgradering siden de i dag har 2 inntekter. ETH når en blokk mines, og transaksjonskostnader. I fremtiden vil de kun få ETH når en blokk mines, samt evt tips.

EIP-3198

Direkte relatert til EIP-1559 BASEFEE. Koden returnerer verdien av basisavgiften ved den nåværende blokken til EVMs (datamaskiner som kjører Ethereum-klient). Dette gjør at smarte kontrakter eller DApps kan få verdien av basisavgiften umiddelbart. EIP-3198 tar sikte på å la DApps og smarte kontrakter forbedre sine tjenester

EIP-3529

EIP-3529 fjerner gassrefusjon for SELFDESTRUCT og reduserer gassrefusjon for SSTORE. Opprinnelig ble gassrefusjon SSTORE og SELFDESTRUCT introdusert. Dette er et incentiv for utviklere å skrive applikasjoner som effektivt bruker lagring og reduserer overflødige koder. Den refunderer gassavgiften når den variable lagringen reduseres.

EIP-3541

Eksisterende Smart kontrakter med 0xEF byte vil bli værende men nye Smart kontrakter med 0xEF byte vil bli avvist.

EIP-3541 er lagt til på grunn av implementeringen av EVMOF ( EVM Object Format). For å hindre at Ethereum klienter skal bli forvirret av eldre Smart kontrakter som ikke er i EVMOF format og nye Smart kontrakter i EVMOF format.

EIP-3554

Vanskelighetsgraden ved mining øker stadig og man nærmer seg en vanskelighetsgrad bombe. Denne vil gjøre det så ressurskrevende å mine ETH at de fleste vil slutte. EIP-3554 utsetter denne “bomben” frem til Desember 2021 slik at man har mer tid på å forberede ETH 2.0

Oppsummert

EIP-1559 introduserte Ether-deflasjonsmekanisme og gjør nettverksavgifter mer forutsigbare.

EIP-3198 lar Ethereum-klientdatamaskiner få den nåværende verdien av basisavgiften.

EIP-3529 reduserer utnyttelsen av gassrefusjonssystemet og reduserer søppeldata som tetter nettverket.

EIP-3541 krever at nye smarte kontrakter er forskjellige maskinkoder enn eksisterende 0xEF.

EIP-3554 forsinker vanskelighetsgrad problematikkentil desember 2021 for å matche sammenslåingen av ETH 1.0 og ETH 2.0

Vanlige brukere trenger ikke å gjøre noen endringer utover å oppdatere evt lommebøker man har på pcen.

Hos de ulike børsene er det forskjellige hensyn man må ta.

Hos Mirai må man ikke gjøre noe, der er alt fikset og klart.

Hos NBX meldte de først full stans i all handel/innskudd/utak i flere timer, men kom senere med en oppdatering.

Binance gjør flere grep.

Notice Regarding the Upcoming Ethereum London Hard Fork | Binance Support

Siste artikler

Kanskje du også liker...