Tidligere amerikansk presidentkandidat: Likestill Bitcoin og Dollar

Den tidligere kongressmannen og eks-presidentkandidaten, Ron Paul, har i et intervju med Kitco News onsdag uttalt at Bitcoin burde likestilles med Dollar som valuta, hvor markedet og folkets valgfrihet vil ordne resten.

Bitcoin er i USA som Norge klassifisert som et finansaktiva som fører til beskatning, slik som gull og aksjer. Samtidig, påpeker Paul, at du ikke kan beskatte “penger”, hvor om du kjøper en dollar som siden går ned i verdi, ikke får skattefradrag for å realisere tapet. Den fremstående eks-politikeren ønsker å endre dette ved å likestille Bitcoin og Dollar, ved å gjøre Bitcoin klassifisert som valuta på lik linje som den amerikanske valutaen, fordi begge i prinsippet er valuta.

Eks-presidentkandidaten, som konkurrerte som republikansk kandidat i 2008, avskriver derimot ikke dollaren helt, hvorpå han uttrykket at “jeg tror dollaren alltid kommer til å bestå, men den kommer ikke til å være verdt mye”. En klar referanse til den urovekkende inflasjonen oljepengene ser om dagen.

Siste artikler

Kanskje du også liker...