Tesla kjøpte bitcoin verdt 1,5 Mrd dollar, hva skjer nå?

I går traff nyheten om at Tesla hadde kjøpt Bitcoin verdt 1,5 milliarder dollar. Reaksjonene lot ikke vente på seg. Tesla aksjen stengte på +1,31% mens Bitcoin i skrivende stund har tangert sin egen rekord og nådd den svimlende prisen på 45.000 dollar. Men så kommer spørsmålet alle lurer på.

Hva skjer nå?

Det mest åpenbare og spennende er at Tesla faktisk vil motta betaling for biler og varer i Bitcoin så fort det praktisk lar seg gjøre og samtidig beholde Bitcoinen de mottar, istedenfor å veksle den til dollar. Videre spekuleres det i om dette kun er første kjøp fra Tesla eller om de kommer til å bruke mer av sin enorme pengebinge på 19,4 milliarder dollar til å kjøpe seg ytterligere opp. Tidligere sist uke skrev jeg en kommentar om Bitcoin til 500K dollar hvor dette scenarioet ble nevnt.

Et av spørsmålene i artikkelen var; hvis alle SP500 selskap kjøper Bitcoin, hvor vil kursen gå? Elon Musk og Tesla er kanskje ikke den jevne CEOen, men det spørs om dette kjøpet faktisk ikke får andre selskaper til i det minste å vurdere om dette er noe ikke de også bør gjøre. Fra før har vi også sett at MicroStrategy kjøper mer Bitcoin.

Sannsynligvis må det et større og kanskje mer “seriøst” selskap til på banen før raketten virkelig tenner, men kanskje må vi ikke heller vente så lenge på den nyheten. Minst 1 storbank mener å vite at selveste Tim Cook og Apple skal bruke ikke mindre enn 5 milliarder dollar på Bitcoin i svært nær fremtid. Det som faktisk taler for at Apple kan gjøre et sånt grep er Apple Wallet som i dag allerede tar vanlig valuta. Ved å legge til krypto kan Apple ta en stor bit av et veldig lukrativt marked.

Om de store portene nå er åpnet eller om vi trenger at et selskap som Apple også kjøper BTC før kursen skal videre opp vil fremtiden bare vise. Det som er sikkert er at vi er mye nærmere 100.000 Dollar pr bitcoin enn det vi var for bare noen dager siden. Og “Bitcoin as Corporate Cash” virker som å være en stor sansynlighet.

Men det skal vi dekke i en annen kommentar.

Reklame / Affiliate

Ønsker du å teste ut Bitcoin/Ethereum eller andre kryptovalutaer hos en Norsk forhandler som er godkjent av finanstilsynet? Da kan du bruke linken under, du får en velkomstbonus og en bonus når du gjør ditt første innskudd. Samtidig støtter du Kryptoguiden.

Trykk her for å støtte Kryptoguiden og motta en velkomstgave ved registrering på MiraiEx.

Ønsker du ikke bonus eller å støtte kryptoguiden kan du bruke linken under.

https://miraiex.com/no/

Siste artikler

Kanskje du også liker...