Sveitsiske selskaper med mega Bitcoin satsning

Flere sveitsiske selskaper melder at de vil starte å tilby Bitcoin for salg, i det som kan starte en trend blant forhandlere andre steder i Europa, melder det sveitsiske nyhetsstedet Blick.

En undersøkelse gjort av mediet viser at over 4000 utsalgssteder vil starte å tilby krypto. Først ut er kjøpesenterkjeden Manor, som startet å tilby Bitcoin alt i dag. Gjennom forhåndsbetalte kort kalt Cryptonow fra OTC-handleren Värdex, som også står bak flere kryptominibanker med utsalg av blant annet Bitcoin, Litecoin og Ethereum, kan man kjøpe Bitcoin i skranken på butikken samtidig som man handler andre varer.

De 60 forhandlerne er kun starten, hvor kioskkjeden Valora i april vil begynne å tilby kryptoprodukter blant sine utsalgssteder. Til og med bensinstasjonkjeder som BP, Shell og Avia vil hoppe på kryptotoget, samt Blick melder at de har kjennskap til at minst en elektronikkhandler vil tilby krypto innen kort tid.

Kryptokortet vil med det gjøre det like enkelt å kjøpe Bitcoin som å levere tipperesultater i kassen i butikken, et steg Värdex håper at vil skape tillit til digitale valuta, sier de i et sitat til Blick. Skal man selge kryptoen igjen må man derimot legge kryptoen over på en lommebok og ut på børs, alternativt kan man bruke en av de 150 minibankene til Värdex.

Få land er kjent for å like gull mer enn Sveits og nå later det til at de har lagt sin elsk for digitalt gull også, mens Bitcoin-hypen slår for fullt inn over landet.

Siste artikler

Kanskje du også liker...