Stellar investerer millioner i Wyre

En Wyre-integrasjon vil introdusere en rekke APIer som kan brukes av økonomi-apper i Stellar-nettverket.

Stellar Development Foundation har investert i blockchain-betalingsselskapet Wyre med hensikt om å øke støtten for finansteknologiske applikasjoner i Stellar-nettverket.

Stiftelsen har uttalt at investeringen på 5 millioner dollar i Wyre vil medføre en rekke investeringer i programmeringsgrensesnitt for betalingsapplikasjoner (APIer) for applikasjoner tilknyttet Stellar-økosystemet.

On/off-ramper for stablecoinen USDC vil også bli introdusert for eksisterende fiat-valutapar inkludert amerikanske dollar, britiske pund sterling, euro, den kanadiske dollaren og den australske dollaren.

Med mer enn 5 milliarder dollar i transaksjoner utført siden Wyre ble grunnlagt i 2013, tilbyr selskapet en rekke tjenester, inkludert fiat-to-crypto onramps, lommebokinfrastruktur, compliance, forex og sparekontoer.

Lurer du på hva en kryptolommebok er? Sjekk vår guide her!

“Å legge Wyre til Stellar-økosystemet vil skape nøkkelbetalingsinfrastruktur og muliggjøre relasjoner som forbinder internasjonale finansielle systemer,” sa stiftelsen.

Med USDC planlagt å gå live på Stellar-nettverket i første kvartal, vil Wyre-integrasjonen gi en “kompatibel og pålitelig” måte for Stellar-baserte apper å bruke den dollar-tilknyttede stablecoinen uten behov for utviklere å lage ekstra verktøy for det, per kunngjøringen.

Stiftelsen har uttalt at dette er den første investeringen gjort fra Enterprise Fund i år. Fondet har investert over 14 millioner dollar siden lanseringen i regnskapsåret 2020.

“Enterprise Fund ble opprettet for å støtte oppdragsdrevne virksomheter som speiler målene for Stellar – som å muliggjøre betalinger over hele grensen og global tilgang til finansielle tjenester – samtidig som de gir praktisk verdi til Stellar-økosystemet,” sa Jason Chlipala, administrerende direktør i Stellar Development Foundation.

Flere investeringer forventes i 2021, la han til.

Siste artikler

Kanskje du også liker...