Ryktebørsen: AMD kan lansere eget krypto-GPU

I følge spillmagasinet PC Gamer kan AMD med sitt AMD Navi 12, først sluppet på Apple Macbook Pro, bli det første dedikerte kryptomining GPUet som blir lansert av det amerikanske selskapet.

Da nyversjonen av GPUet mangler en video output, indikerer det at Navi 12 GPUen ikke vil støtte VCN (Video Core Next), som er et krav for PC spilling og dermed gjøre det til en egnet kandidat for kryptomining. I følge en rapport skal kortet være i stand til å utvinne Ethereum, som for tiden opplever skaleringsproblemer på vegen til Ethereum 2.0.

PC Gamer spekulerer i om at dette trekket fra AMD er ment å holde GPU opprinnelig laget for PC spill, i hendene på gamers i stedet for at det blir brukt til kryptomining. I dag opplever markedet en massiv pågang etter GPU, hvor produsentene jevnlig går tom og ikke klarer å svare etterspørselen, noe som leder til lange ventetider og høyere priser for forbrukerne.

Dersom AMD kommer med et eget skjermkort utviklet utelukkende for krypto, vil det gagne både kryptominere og gamere, og utvilsomt være kjærkomne nyheter for PC-spillmarkedet generelt.

Siste artikler

Kanskje du også liker...