Robinhood tjente grovt på Dogecoinbølgen, risikerer inntektskollaps etter børsnotering

Den kommisjonsfrie trading-plattformen Robinhood har advart potensielle investorer om at en stor andel av fortjenesten kommer fra handel i meme-kryptoen Dogecoin.

De oppsiktsvekkende nyhetene ble avdekket i det selskapet har fremlagt sine finanser for første gang, i et ledd av den kommende børsnoteringen fra den velkjente trading-appen. Hele 34% av fortjenesten knyttet til kryptotransaksjoner kom fra Dogecoin alene i første kvartal, opp fra 4% kvartalet før.

“En betydelig del av den nylige veksten i nettoinntektene våre fra kryptovaluta-transaksjoner skyldes transaksjoner i Dogecoin”, bekjentgjorde Robinhood under risiko-seksjonen i søknaden fremlagt for det amerikanske verdipapirtilsynet, Securities and Exchange Commission SEC.

“Hvis etterspørselen etter transaksjoner i Dogecoin avtar og ikke erstattes av ny etterspørsel etter andre kryptovalutaer som er tilgjengelige for handel på vår plattform, kan vår virksomhet, økonomiske tilstand og driftsresultater bli påvirket negativt,” la selskapet til.

Dogecoin har sett en astronomisk vekst denne syklusen, med en ATH på hele $ 0,73 etter massiv pumping fra blant annet Elon Musk, som selv har titulert seg som “The Dogefather”. Kryptoen har siden korrigert i takt med resten av markedet og handles i skrivende stund for $ 0,24 – med en minimal påvirkning etter Musks siste pumpeforsøk – en klar indikator på den avtakende interessen for den spøkefulle kryptoen i markedet.

Robinhood har også bemerket at kryptovalutatransaksjoner sto for hele 17% av omsettingen første kvartal, med svimlende $87,6 millioner i samlet fortjeneste mot kun 3%, eller $4,2 millioner året før.

Skjebnen til selskapet, som har fått en massiv PR-knekk etter Gamestop-opprøret i aksjemarkedet etter skyldinger om markedsmanipulasjon, later dermed å være lenket til Dogecoins – og krypto generelt – suksess fremover, noe som medfører enorm risiko for vordende investorer dersom markedet atter en gang går inn i en lang kryptovinter med påfølgende transaksjonstørke.

Følg meg gjerne på Twitter! @KryptoKonrad

Siste artikler

Kanskje du også liker...