Reuters: Tyskland skaper bro mellom blockchain og Euro

Tyske myndigheter har utviklet teknologi som gjør det mulig for investorer å kjøpe og selge verdipapirer i blockchain i retur for sentralbankers fiat, og bygger dermed en bro over et gap mellom to verdener som en gang virket uforsonlig, i følge Reuters.

Private og offentlige institusjoner over hele verden har eksperimentert med å bruke distributed ledger technology (DLT), mest kjent for å drive Bitcoin og andre kryptovalutaer, for å gjøre opp handler med offisielle fiat.

Bundesbank, som samarbeidet med Deutsche Börse og den tyske regjeringens gjeldsbyrå for dette prosjektet, sa på onsdag at løsningen var den første som tillot de som selger verdipapirer i blockchain å motta inntektene på kontoen sin i sentralbanken.

Teknologien kan skaleres opp til hele eurosonen kort tid før Den europeiske sentralbankens digitale euro lanseres, uttalte de.

“Deltakerne har demonstrert at det er mulig å etablere en teknologisk bro mellom blockchain-teknologi og konvensjonelle betalingssystemer for å gjøre opp verdipapirer i sentralbankpenger uten behov for å opprette sentralbankens digitale valuta,” sa Bundesbank.

I løpet av testen ble det utstedt en 10-årig statsobligasjon på blockchain og handlet, om enn bare i testmodus, av seks banker: Barclays, Citibank, Commerzbank, DZ Bank, Goldman Sachs og Société Générale.

Handlene ble avgjort på blockchain ved hjelp av en “trigger chain” som forbinder eiendelene på den distribuerte hovedboken med eurosonens betalingssystem, kjent som Target 2.

Tilhengere av kryptovaluta er ofte skeptiske til sentralbanker og presenterer desentralisert krypto som en overlegen form for penger, ettersom de ikke kan trykkes og devalueres etter eget ønske og kun kan manipuleres via coinburns, et kontroversielt tema i kryptoverden.

ECB undersøker opprettelsen av en digital euro, muligens basert på blockchain, for å komplettere kontanter de neste fem årene.

Men Bundesbank har vært lunken på dette prosjektet og sa at det kan destabilisere banksektoren ved å trekke innskudd av fiat i krisetider.

Siste artikler

Kanskje du også liker...