PolyNetwork utsatt for massivt $600 millioner hackerangrep

Multikjedeinteroperabilitetsprotokollen PolyNetwork er utsatt for et gigantisk hackerangrep som så langt har kostet kryptoinvestorer over $600 millioner i stjålne midler, melder nettverket selv på Twitter.

Det sinnssvake angrepet har dermed oppnådd den tvilsomme tittelen som tidenes største kryptotyveri, etter forrige rekord på godt og vel $530 millioner når kryptobørsen Coincheck ble angrepet i januar 2018, således er knust.

Flere prosjekter over flere blokk-kjeder kan være rammet av det ondsinnede angrepet. PolyNetwork oppgir selv på Twitter at velkjente såkalte “wrapped” kryptoer som WBTC, WETH og RenBTC samt stablecoinen DAI, kryptoene UNI, SHIB og FEI har vært berørt av angrepet, og oppfordrer markedet til å bannlyse de oppgitte adressene på Ethereum og Binance Smart Chain, som med Polygon-adressen altså skal inneholde stjålne krypto med verdi på over $600 millioner.

Det er så langt få detaljer rundt hvordan hackerne fikk tilgang til midlene.

Oppdatering:

PolyNetwork har lagt ut følgende appell til hackerne, med advarsler om rettslig etterspill.

Imidlertid har Ken-Erik Ølmheim, CTO i det norske kryptoselskapet Geddit og moderator i Facebookgruppen Kryptovaluta Norge, engasjert seg i saken og gravd frem ytterligere informasjon.

Tipset Ølmheim refererte til:

Følg meg gjerne på Twitter! @KryptoKonrad

Siste artikler

Kanskje du også liker...