Nytt angrep mot Ledger brukere

Juli 2020 ble Ledger utsatt for et dataangrep som overrasket mange, Ledger har vært sett på som en av de sikre aktørene i bransjen og produktene deres er brukt av mange.

Etter en kort etterforskning viste det seg at det kun var kunders epost addresser som var stjålet. Dette førte igjen til en av de mest omfattende phishing kampanjer man har sett i kryptoverden. Mange inkludert undertegnede som er en ledger bruker motok eposter lignende den under.

Ongoing phishing campaigns | Ledger

Eposten ledet til en link hvor det ble forsøkt å få brukeren til å laste ned en falsk version av Ledger live.

For et par dager siden dukket det opp en ny og langt mer alvorlig variant fra en reddit bruker. Brukeren hadde motatt en Ledger X i posten uten at han hadde bestilt.

r/ledgerwallet - Package from Ledger. Is this legit?

Etter en kort diskusjon på reddit dukket en av ledger sine grunnleggere opp og bekreftet at dette var en falsk enhet

Dette tar angrep mot kryptobrukere til et nytt nivå, det å få laget en falsk Ledger ( bilder av innmaten viser at enheten ikke er laget av ledger). For å så sende denne til brukere av ledger koster penger. Men klarer man å få en person på kroken så kan angrepet lønne seg.

Husk å vær skeptisk til alt du motar av eposter og linker, og motar du USBenheter, ledger eller annet i posten du ikke har bestilt. Tenk deg om 2 ganger før du kobler det til maskinen eller tar enheten i bruk.

For oppdatering rundt ulike svindelkampanjer mot Ledger brukere så oppdateres følgende link ofte.

Ongoing phishing campaigns | Ledger

Følg meg gjerne på twitter.

Erlend A (@ErlArnoy) / Twitter

Siste artikler

Kanskje du også liker...