Ny norsk børs lansert, innfører norsk stablecoin

Den norske børsen Bitnord.no har lansert, og med det har Norge også fått en stablecoin basert på Ethereum.

Bitnord lanserte den 9. mars etter en privat betatest i september med påfølgende offentlig åpning i desember. Bitnord føyer seg dermed inn i rekken av norske tilbydere av kryptovaluta, og er et kjærkomment tilslag i et stadig økende markedssegment.

Foto: Norsk Stablecoin – Bitnord.no

Det mest unike ved Bitnord er at de i tillegg har lansert sin egen stablecoin basert på ERC20, stable NOK. Det gjør det teoretisk mulig å overføre norske kroner mellom børser dersom flere skulle åpne for å bruke denne. Bitnord lanserte sin stablecoin for å gjøre det enklere å forholde seg til lovverket, ved å ikke oppbevare norske kroner for sine kunder. Alle overførsler blir automatisk omgjort til stable NOK, i følge børsen selv.

Kryptobørsen er ikke den eneste som har sett på å utvikle egen stablecoin, hvor det i fjor ble kjent at også NBX har luftet tanken om å lansere en krypto med forankring i norske kroner.

Bitnord vil i tillegg til å være en børs også tilby OTC på sikt, og har i dag støtte for OpenBanking som vil si at pengene dukker opp på konto hos Bitnord med en gang de er overført. Handelsgebyr er 0,5% på lik linje som de fleste konkurrentene i markedet.

Siste artikler

Kanskje du også liker...