Oppdatert: Norsk politi etterlyser Bitcoin-adresse

Oppdatering: Økokrim har tatt kontakt med Kryptoguiden for å avklare at det i denne saken er snakk om et phishingangrep ved at kriminelle har utgitt seg for å være nærkontakter av ofrene. Politiadvokat Trudes uttalelser må derfor sees i den sammenheng. Artikkelen bar først preg av at Politiet mente at kryptovaluta var svindel. Dette blir avkreftet av Økokrim, som vil komme med ytterligere informasjon om saken etter hvert.

Troms politidistrikt har gått ut og søker informasjon om en Bitcoin-adresse, melder Politiet selv i en pressemelding.

Adressen, som skal være tilknyttet grovt bedrageri av cirka 2,5 millioner NOK i følge politiet selv, innehar totalt 2,92 BTC med en markedsverdi på $178 000 i dagens verdi.

Politiet har så langt ikke gitt ut flere detaljer rundt selve hendelsen utover at det er relatert til investeringer i krypto, men politiadvokat Trude Kvanli i Troms Politidistrikt kommer med følgende uttalelse i saken:

Videre ber politiet publikum være på vakt overfor eposter som tilsynelatende kommer fra bekjente som anbefaler investering i kryptovaluta.

– Dette er som oftest svindel, og følger man disse anbefalingene risikerer man å bli manipulert og presset til å gjøre handlinger som kan gi bedragerne kontroll over datamaskinen din og pengene dine, sier politiadvokat Trude Kvanli i Troms politidistrikt.

Kryptoguiden forstår av Økokrim at kriminelle har fremstilt seg selv som nærkontakter av ofrene. I den anledning har de bedt ofrene om å overføre kryptovaluta som de kriminelle har overført til Bitcoin-adressen 1DKkWREVuUuXmRNe99t9SrHCKdziLuthB8
Det er denne formen for svindel Politiet advarer mot.

Politiet har også tidligere gått ut og advart mot å motta midler fra 3NHUzkphkm3PTdCdg5Gg9nqBp5oUFLLEkX

Har du informasjon å dele med Politiet, oppfordrer Kryptoguiden deg på det sterkeste om å gjøre nettopp det. Som Trude selv sier:

– Ved å gå ut på denne måten får hele kryptovalutabransjen lik mulighet til å bidra med å avdekke hvem som kontrollerer disse midlene, sier Kvanli. Videre er det viktig å inndra utbytte fra straffbare handlinger, og vi tror denne fremgangsmåten øker sannsynligheten for at disse midlene kan tilbakeføres til fornærmede.

Det er vi er helt enige i her på Kryptoguiden-huset.

Les mer på Politiets hjemmesider:

https://www.politiet.no/aktuelt-tall-og-fakta/aktuelt/nyheter/2021/04/16/onsker-informasjon-om-bitcoinsadresse/

Siste artikler

Kanskje du også liker...