Norsk Hydro omfavner kryptoteknologi

Hydro og DNV GL har i en pressemelding kunngjort et partnerskap for å benytte den VeChain-baserte løsningen “Tag. Trace. Trust ”. Denne tjenesten, utviklet av DNV GL, vil bli implementert av Hydro for å gjøre det mulig for kundene å verifisere gyldigheten, påliteligheten og ektheten av produktdata med en “miljøprofil”.

I utgangspunktet vil det VeChainThor blockchain-baserte produktet integreres i en pilot på Hydro CIRCAL og Hydro REDUXA-plattformene. På den måten vil møbelprodusenten Vestre kunne teste løsningen og gi sine kunder pålitelig informasjon om miljøpåvirkningen av hele produktforsyningskjeden.

Integrasjonen med “Tag. Trace. Trust ”stammer fra en økning i etterspørselen etter miljøvennlige produkter, drift og standarder rettet mot bærekraft. Som sådan mener partnerne det har blitt avgjørende å tillate forbrukere å få tilgang til “kvalitetsdata” som gjør at de selv kan verifisere hvor og hvordan et produkt er produsert. På den måten kan forbrukerne ta informerte kjøpsbeslutninger og bestemme hvilke produkter som følger en bærekraftig modell.

Etter piloten med Vestre vil partnerne gå gjennom resultatene og erfaringene de har hatt for å finne en metode for å standardisere modellen. Hydro forventer dermed å rulle ut plattformen til alle sine kunder på et tidspunkt i 2021.

Les mer på Hydros hjemmesider: https://www.hydro.com/en/media/news/2021/hydro-and-dnv-gl-launch-blockchain-for-greener-metals/

Siste artikler

Kanskje du også liker...