New Zealandsk pensjonsfond investerer i Bitcoin

NZ Funds Managements KiwiSaver Growth Strategy-fond har investert i Bitcoin, melder det New Zealandske nyhetsmediet Stuff.

KiwiSaver-leverandøren endret tilbudsdokumentene i oktober for å la den investere i kryptovaluta for første gang, og investeringssjef James Grigor forventer at det innen fem år vil vises i flere KiwiSaver-ordninger

Grigor uttalte i et intervju med Stuff at Bitcoin hadde blitt en vare med mange av de attraktive kjennetegnene på gull, som investorer ofte kjøpte som en verdilagring i tider med økonomisk krise.

“Hvis du er glad i å investere i gull, kan du ikke se bort fra Bitcoin,” sa Grigor.

Pensjonsfondet, som hadde investeringer verdt litt over $ 350 millioner i slutten av desember, hadde rundt 5 prosent av beholdningen sin i Bitcoin, i følge investeringssjefen.

“Vår KiwiSaver er majoritetsoppbygd gjennom tradisjonelle aktivaklasser, obligasjoner og aksjer, og de vil alltid være aktivaklassene som forenes over tid for å gi folk den beste pensjonen de kan få,” sa han.

Pensjonsfondet handlet inn Bitcoin alt i oktober, til en pris av 10 000 dollar per BTC.

NZ Funds syn var at bitcoins pris ville fortsette i sin oppadgående bane, men “hvis vi tror fremdriften har gått ut, vil vi gå videre til neste aktivaklasse”.

Siste artikler

Kanskje du også liker...