NBX med spennende satsning, utforsker nytt norsk marked

Den norske kryptobørsen, Norwegian Block Exchange, har lansert en ny token og i den anledning har jeg kontaktet Stig i NBX for en kommentar om satsningen gjennom deres nye Discord server.

Satsningen på CGT kan for mange virke som en underlig avgjørelse, når det er så mange andre attraktive altcoins på markedet. Hvorfor legge til en stablecoin til en aktiva som flere flykter fra over til Bitcoin i dagens bullmarked, var det første spørsmålet jeg stilte meg selv. Da hoppet jeg like greit inn på serveren, som har en egen AMA-seksjon, etter svar.

Stig tenker kanskje litt lengre frem enn de fleste kunne det vise seg, og gir følgende til svar:

Lanseringen av tokensiert gull er todelt. Det er et viktig strategisk signal til finansfolket på Akerbrygge for å få dem til å forstå mulighetene som ligger i blokkjede teknologi og hvordan den vil disrupte dagens finansielle infrastruktur. Samtidig er gull kjent nettopp som en trygghavn. Det kan være et fint hvileskjær for kryptotradere når volatiliteten blir høy og dollaren fremstår usikker.

En ganske interessant tanke, og det fikk meg til å reflektere over hvordan jeg selv skal realisere mine gevinster i krypto om på godt norsk; shit skulle hit the fan, og dollaren krasjer og drar med seg NOK i avsuget. Noe som ikke er helt utenkelig, dystopisk som det måtte låte for de fleste. Realiteten er jo at pandemien har ført til massiv pengetrykking verden over. Dollar intet unntak, snarere tvert i mot. Da kan det jo være lurt å ha en liten backup plan, tross alt.

Cache Gold (CGT) er en stablecoin pegged til gull. Det medfører at den følger prisen til gull, slik DAI og Tether for å nevne noen, er festet til USD. Det som er nokså unikt, er at CGT også gir deg rett til å hente ut gullet. NBX lover også å bistå med å åpne hvelv i Skandinavia, som også gjør at du kan deponere gull og få utstedt token, fortsetter Stig.

Den største forskjellen mellom CGT og EFT er kostnaden. Typisk storage kostnad for gull etf er 0.4%, mens CGT er 0.25%. Samtidig gir CGT deg retten til å hente ut gull. Vi søker å bistå i å åpne hvelv i skandinavia. Det betyr ikke bare at du kan hente ut fysisk gull hvis du ønsker det, men du kan faktisk deponere også og få utstedet gull [token].

NBX gjør dermed inntog i et potensielt nytt, eller i det minste relativt uutforsket marked, og gir norske kryptohandlere en frihavn for sin valuta til en historisk relativt stabil aktiva til en lavere kostnad enn gjennom tradisjonelle finanskanaler. Så langt er CGT kun paret med NOK, men Stig indikerte at EUR vil komme på plass, samtidig så får vi håpe at CGT også blir paret med krypto slik at en slipper å konvertere til fiat når behovet melder seg.

Med lanseringen av CGT har NBX også en pågående konkurranse, hvor børsen gir ut 2500 NOK i CGT til 1 bruker som utfører 1 handel med CGT\NOK.

Samtidig lover Stig at NBX vil komme med et affiliate program, som lar brukerne verve venner og bekjente for bonuser og premier, men vil ikke avsløre noen detaljer om dette helt enda.

Vi vil også kjøre en litt mer in-depth artikkel på CGT her på Kryptoguiden etter hvert, og har tatt kontakt med teamet bak for å høre litt om planene de har for hvelvpartnere og detaljer rundt dette.

Enn så lenge ønsker vi NBX lykke til med lanseringen. Det er alltid spennende når norske børser lanserer nye tokens, og i denne anledning var det såpass unikt at man nesten måtte spørre hva tanken bak var. Jeg er imponert, så får vi se om markedet også blir det.

Siste artikler

Kanskje du også liker...