Myntverket: Artikkel 14 – Kan man leve av trading?

Vi opplever for tiden litt trøbbel med publiseringsverktøyet WordPress. Dersom ikke alle bilder har lastet inn, må du scrolle helt ned og så trykke “refresh” for å få lastet inn alle bilder. [/red]

Velkommen til myntverket. Mitt navn er Roger. Hver uke viser jeg deg hvordan man tjener penger på krypto. Hvis du liker penger – og krypto – så er dette spalten for deg.

Dere som har fulgt Myntverket siden start sitter nå med en god teknisk forståelse av markedet og hvordan man tjener penger på det. Er du ny så kan du lese deg opp på tidligere artikler her: https://kryptoguiden.no/tag/myntverket/

Det er lørdag, vi er midt i tidenes bullrun, og har lagt bak oss en uke med elleville gains og nye All Time Highs på rekke og rad. Hi five til alle som sitter med realisert profitt. Nye folk strømmer på inn i kryptomarkedet og spørsmålene strømmer på fra dere lesere.

Shoutout til Pål for fin tilbakemelding og innspill til ukens tema. Gode spørsmål fortjener gode svar. Råd fra meg som har bikket 40 er vel og bra – men det svinger jo ikke like mye av det, som råd fra en på din egen alder. Jeg slo derfor på tråden til Tony (24) – som er en ung og lovende trader med gode resultater – og spurte om han ville ta ukens Q&A (spørsmål & svar) sammen med dere leserne.

Hei Tony – kult av deg å stille. Fortell leserne litt om deg selv. Hvordan kom du inn i krypto og hvilken type trader er du?

No problem. Jeg heter Tony Diep, 24 år gammel student fra Oslo. Tar en bachelor i ledelse og servicestrategi på høyskolen Kristiania og går nå mitt siste semester.

Jeg hørte først om krypto på slutten av 2017 når markedet var på topp. Prøvde å få kjøpt meg noen coins, men børsen jeg skulle handle på hadde så stor trafikk at jeg kom ikke gjennom. Det ble med forsøket.

Høsten 2018 begynte jeg å leke med tanken på krypto igjen, og snart gjorde jeg mine første kjøp. Jeg valgte mynten med flest trofaste følgere, XRP. Hadde et trangt budsjett på den tiden, med rundt 1000 kroner per måned som skulle dekke uforutsette utgifter. Hver gang jeg hadde noe til overs av den potten så handlet jeg mer mynt.

Jeg arbeidet som servitør på Hotel Continental og ble kjent med en kollega, Petter, som hadde full peiling på krypto. Han introduserte meg først for DeFi, og så for teknisk analyse – noe som virkelig åpnet opp en helt ny verden for meg.

Petter viste meg grafer med linjer, buer og kryss. Mønstre som liknet kaffekopper, trekanter og flagg. I starten forstod jeg ingenting annet enn «breakout» som betyr at mynten kommer til å gå opp i pris. Jeg begynte å lese meg opp på teknisk analyse og lærte meg sakte men sikkert ulike verktøy og metoder for å kunne analysere grafer selv. Petter hjalp meg ikke bare med dette, han lærte meg også betydningen av å diversifisere porteføljen min og å ha troen på egne investeringer.

I starten var jeg ikke noen aktiv trader. Jeg så på meg selv som en HODLER med alt fra 1 til 20 års perspektiv på investeringene mine. Så kom COVID-19. Som mange andre mistet jeg inntekt og ble ufrivillig parkert hjemme i altfor mange timer. Det førte igjen til mye tid foran PC’en med både gaming og trading.

Takket være Petter som stadig viste meg nye triks, og en solid dose selvstudie ved siden av – har jeg jevnt og trutt bygget meg opp kunnskap og blitt en bedre trader. Jeg er fortsatt en HODLER – men daytrader også ved siden av

Kan du fortelle litt om hvor bra du gjør det? Er planen å drive med trading på heltid? Kunne leve av det?

Foreløpig gjør jeg det bra nok til å kunne leve av profitten en god stund fremover. Målet er imidlertid å investere i eiendom etter hvert, så jeg vil nok fortsette en stund til. Planen er ikke nødvendigvis å drive med trading på heltid, men du skal ikke se bort ifra at det kanskje blir sånn. Jeg har ikke en endelig plan for hva jeg kommer til å drive med i fremtiden. Jeg vil utforske mer og se hva jeg virkelig brenner for. For meg spiller det ingen rolle hva jeg gjør, så lenge jeg har det gøy på jobben. Trading kan jeg alltid gjøre ved siden av.

Hvor mye tid bruker du på trading og hvordan ser en typisk dag ut for deg?

En typisk dag for meg vil nok fremstå som ganske kjedelig. Utenom skiturer i sesong og trening på SATS (som er stengt) er jeg for det meste hjemme. Jeg står opp rundt 15:00, sjekker porteføljen og mine aktive trades, før jeg kjører markedsanalyse og vurderer potensielle mynter som kan ligge an til å få en stor opptur snart.

Når jeg føler at jeg har fått oversikt over markedet, gamer jeg online med gutta en stund mens jeg sjekker markedet med jevne mellomrom. Totalt bruker jeg nok rundt 3-5 timer daglig på å holde meg oppdatert på markedet. 2 timer går med til teknisk analyse, og resten på å følge med på mine åpne trades og posisjoner. Legger meg typisk rundt 03:00 på natta – av og til så sent som 05:00-06:00 – hvis jeg føler at jeg må avvente og se an utviklingen i markedet før jeg legger meg. Døgnrytmen er ikke den beste, men den passer kryptomarkedet så utrolig bra. Å våkne opp / legge seg til samme tid som amerikanerne er ikke det dummeste du gjør som kryptotrader.

I tillegg til egen research abonnerer jeg på et par signal grupper som gir tips om potensielle trades. Mange ser kanskje dette som å kjøpe andres arbeid, men disse gruppene er langt mer enn det. Vi er et community med folk fra hele verden som hjelper hverandre med å analysere og bekrefte grafer. Trading signalene vi får er bare et pluss. Jeg tenker at det beste rådet jeg kan gi til deg som har lyst til å bli en trader er at du hele tiden må etterstrebe å tilegne deg ny kunnskap. Jeg har brukt utallige timer på markedsanalyse, men rett som det er går markedet i motsatt retning av hva jeg ser for meg. Det er så utrolig mange variabler som påvirker hvordan prisene går opp og ned. Teknisk analyse gir deg ingen fasit, men det gir deg en helt klar fordel.

Nytt spørsmål fra leser

Teknisk analyse

Tony svarer: indikatorer jeg bruker er MACD, MA (opptil 200 dager), Akkumulasjonslinjen. Ser også på om grafen former et mønster som f.eks. Cup/handle. Veldig greit med fibonacci også på langsiktige trades. Den perfekte inngangen treffer man sjelden, men den perfekte utgangen er fullt mulig å få til. Jeg flytter Stop loss aktivt hele tiden så lenge traden går min vei. Etter hvert slår stop loss inn, og du får solgt deg ut ganske nær toppen uten å måtte sitte foran skjermen og vente hele dagen. Jeg holder meg oppdatert på www.coinmarketcap.com for å finne valuta som har sunket kraftig i pris, og kjører så teknisk analyse av dem. Mitt beste råd er å DCA seg inn. Det er forferdelig å sitte og vente på en inngang hvis prisen bare stiger og stiger. Derfor anbefaler jeg å kjøpe seg inn sakte men sikkert over tid for å få en sterk gjennomsnittspris.

Absolutte krav

Jeg kjøper meg aldri inn midt i en pump. Før jeg åpner en posisjon eller går inn i en ny trade er det noen faktorer jeg alltid ser på. Her er mine beste tips for maks profitt for både HODLING og AKTIV TRADING

HODLING

Jeg går inn på www.coinmarketcap.com eller www.coingecko.com og gjør følgende:

  • Går inn på kryptovalutaens nettside og sjekker opp hvem som står bak. Advisors er ikke interessant for meg ettersom de har minimal påvirkning på kryptovalutaens fremtid. Det eneste de gjør er å komme med sine meninger. Jeg sjekker deretter deres Whitepaper/Litepaper og sjekker rundt om teknologien er i bruk i dag + andre konkurrenter.
  • Marketcap og Max/Total Supply er utrolig viktig. Marketcap forteller meg hvor mye kryptovalutaen er verdt i sin helhet. Ligger den for eksempel på en rank under 100-200 og er unik i markedet har den et større vekstpotensiale enn andre i top 100. Max/Total Supply gir meg en pekepinn på hvor høyt prisen har mulighet til å gå i forhold til hvordan markedet utvikler seg.
  • DCA inn (Dollar Cost Average) – Alle elsker å naile en bra innkjøpspris – meg inkludert – men langtfra alle klarer det i praksis. Jeg prøver alltid å ha litt is i magen og kjøper meg stegvis inn over tid. For trading DCA’er jeg opptil en uke hvis valutaen ikke har bevegd seg ennå. For å akkumulere DCA’er jeg opptil en måned og kjøper meg godt inn ved store dipper hvis de skulle oppstå.

AKTIV TRADING

  • 24t volum er spesielt viktig for meg når jeg planlegger mid term – long term trades. Det er en kritisk faktor i mine øyne på hvor mye FOMO* vi har i markedet (*Fear of missing out) og hvor populær en valuta er. I bunn og grunn er det tilbud og etterspørsel som gjelder.
  • En annen viktig faktor er kryptovalutaenes trend linjer og SMA/MA linjer. Disse indikerer hvor godt en kryptovaluta ligger an i forhold til gjennomsnittet. Jeg ser alltid på dette. Det gir meg en indikasjon på hvor en valuta er på vei kortsiktig og langsiktig uten at jeg trenger å analysere grafen i dybden.
  • Exchange listings, Alltid sjekk hvor kryptovalutaen er tilgjengelig. Med tanke på fremtidig potensiale kan det være et stort pluss. Exchange Listings gir høyere volum for kryptovalutaen og dermed øker den i pris. Ikke dumt å kjøpe seg inn i forkant hvis det har blitt annonsert en exchange listing hos noen større aktører heller.
  • Følg Whale Alert på Twitter. Whales er mennesker med enorm påvirkningskraft på markedet, og vi vet aldri når de bestemmer seg for å selge.. Hvis du har åpne LONG posisjoner og Whales begynner å selge store mengder mynt, er det bare en ting å gjøre. Lukke posisjonene dine før prisene stuper og du blir tatt av dragsuget.

Per dags dato er HODL porteføljen min delt i to. Den ene halvdelen kommer jeg aldri til å selge. Den andre halvdelen selger jeg når bullmarket er over for denne gang. Jeg har ikke noe kjærlighetsforhold til den biten av investeringene. Det som betyr noe, er profitt. Vi er tross alt i markedet for å tjene penger.

På tre av de største børsene som tilbyr leverage trading, begynte jeg med tre like store deler USDT – og har siden tradet meg oppover. Hver gang jeg går i pluss med mer enn +20% overfører jeg overskuddet til min portefølje. Slik har jeg cash på hånd til å DCA inn over tid. Grunnen til at jeg trader på tre ulike børser er på grunn av tilgjengelighet og likviditet. Til leverage trading velger jeg alltid børsen med høyest mulig likviditet slik at prisen skal flyte best mulig. Skal jeg handle på spotmarkedet velger jeg alltid børsen som har den rimeligste prisen.

Jeg trader veldig aggressivt når jeg vet at visse valutaer skal opp. Jeg hopper nesten alltid på hype valutaer. Du kan være sikker på at jeg alltid trader hvis Elon Musk tweeter om Dogecoin, eller en ny valuta lanseres på Binance/Coinbase/Kucoin m.m. Jeg er også alltid på hugget i forhold til Airdrops eller nylanserte valutaer med Whitelist som kommer på Uniswap.

Dagens soundtrack: https://open.spotify.com/track/66Kbl6uZsViaUtynM85aqg?si=MIr6cn9NTceReLAzH6uAIQ

Hvilke coins skal JEG kjøpe?

Hehe. Det valget er det bare du som kan ta. Her er imidlertid porteføljen min slik at du kan se hva jeg satser på per i dag. ETH og CRO bytter plass etter hvert. Håper det kan være til nytte.

Helt til slutt skal jeg dele et triks med deg som jeg har tjent 20.000$ på i løpet av en måned. Polkastarter er en plattform som lanserer nye kryptovalutaer. Man må registrere seg gjennom google form og så plukker de ut 400 Non-Polkastarter HODLERS som får kjøpe til lanseringspris. Disse eventene er så og si umulige å få være med på siden folk bruker bots og registrerer seg flere tusen ganger med forskjellige wallets for å få plass. Uansett, la oss komme til poenget. Hvis twitteren/telegrammen til en nylansert kryptovaluta er populær (40-50k+ følgere) så kjøper jeg meg som regel inn. 1 time etter den lukkede lanseringen på Polkastarter, lanseres valutaen på Uniswap for alle oss andre. Vent 3-5 timer før du kjøper. Da har prisen roet seg ned. Selg etter 2-3 dager eller etter 100% profitt. Mange av disse myntene lanseres på en børs samme dag eller dagen etter, noe som også ofte resulterer i en kraftig prisøkning.

Jeg har en egen signal gruppe på telegram for de av dere som ønsker tips til trades/akkumulasjon: https://t.me/joinchat/ufeerRAeSS5hYTJk

Takk for meg.
– Tony

Det var alt for denne gang, folkens. Håper dere har hatt nytte av tips og triks fra en aktiv trader. Kanskje noen av dere ble inspirert til å følge i Tonys fotspor? Neste uke gjentar vi suksessen med at dere leserne velger tema. Hvis du har noe du ønsker å lese mer om så vil jeg gjerne høre fra deg.

Vi sees.

  • forfatteren tilbyr kurs og privat coaching over TEAMS (videosamtale) for både nybegynnere og viderekommende. Forespørsler sendes til roger@relicon.no

Siste artikler

Kanskje du også liker...