Myntverket: Artikkel 7 – Er trading egentlig lønnsomt?

Vi opplever for tiden litt trøbbel med publiseringsverktøyet WordPress. Dersom ikke alle bilder har lastet inn, må du scrolle helt ned og så trykke “refresh” for å få lastet inn alle bilder. [/red]

Velkommen til myntverket. Mitt navn er Roger. Hver uke viser jeg deg hvordan man tjener penger på kryptovaluta. Hvis du liker penger – og krypto – så er dette spalten for deg.

I dag skal vi samle trådene litt. På begynnelsen av året satte jeg opp noen kontoer med Myntverkets lesere i tankene. Nå som det har gått noen måneder er det på tide å gjøre en nøktern vurdering av utviklingen på disse. Er trading egentlig lønnsomt?

Før vi begynner – vil jeg tradisjonen tro – få på det rene at jeg ikke er noen finansrådgiver. Hvis du leser dette og får lyst til å gjøre som meg, så må du bare slå deg løs. Men jeg skal ikke ha noe av at du klandrer meg i ettertid om du roter det til og taper penger, OK? Historisk gevinst gir ingen garanti for fremtidig inntjening. Det må du ha klinkende klart for deg før du begynner med krypto.

Noen av dere har fulgt spalten min over litt tid – men for de av dere som er nye:

https://kryptoguiden.no/myntverket-artikkel-2-hvordan-tjene-penger-pa-kryptovaluta/

https://kryptoguiden.no/myntverket-artikkel-3-hvordan-tjene-penger-pa-kryptovaluta/

https://kryptoguiden.no/myntverket-artikkel-4-aktiv-trading-taktikk-og-teknisk-analyse/

https://kryptoguiden.no/myntverket-artikkel-5-avansert-trading-med-3commas-og-hvorfor-bot-trading-er-et-suverent-alternativ-til-mining/

https://kryptoguiden.no/myntverket-artikkel-6-leverage-trading-hvordan-handle-med-giring-uten-a-ga-pa-raev/

Her kan dere lese dere opp på strategiene og metodene jeg bruker. Jeg kommer til å referere til disse i dagens artikkel.

HODL strategi med Crypto.com appen.

I artikkel 2 (12.02.21) skrev jeg om hvorfor Crypto.com appen var mitt førstevalg for langsiktige investorer som vil gjøre ting på enklest mulig måte. Jeg satt opp en konto for Myntverket og begynte med 20K NOK. Så kjøpte jeg et lite knippe CRO, ADA og BTC – og har hodlet disse siden.

I artikkel 3 (19.02.21) så vi hvordan porteføljen hadde steget fra 32K til 47K

Og i dag – artikkel 7 (14.03.21) ser vi at porteføljen nå er oppe i 64K. Jeg har altså tredoblet investeringen så langt. Det er verdt å nevne at jeg ikke har brukt noe mer tid og krefter på dette siden oppstart. Jeg har ikke satt inn mer penger og har ikke gjort flere investeringer. I februar og mars har vi vært gjennom en drøy -30% korreksjon der hele markedet fikk seg en saftig knekk. Mange ble stresset og panikksolgte beholdningene sine, mens jeg satt i ro og gjorde ingenting. Det lønnet seg. Denne taktikken handler altså ikke om tingene man gjør – det handler om hva man lar vær å gjøre.

Konklusjon: lønnsomt

Daytrading på Binance

I artikkel 2 og 4 (12.02.21) skrev jeg om hvorfor Binance var mitt førstevalg for aktive tradere. Jeg satt opp en konto for Myntverket og begynte med 100K NOK som tilsvarer 12K$. Så kjøpte jeg USDT for disse og satt i gang med aktiv daytrading. Siden har det blitt hundrevis av trades. Alt for mange til at jeg gidder å føre statistikk manuelt, så jeg bruker DELTA appen til å følge utviklingen på porteføljen.

.screenshots tatt med noen måneders mellomrom.

I dag – artikkel 7 (14.03.21) ser vi at porteføljen nå er oppe i 40K$. Jeg har altså tre-og-en-halv doblet investeringen så langt. Det er verdt å nevne at jeg har brukt mer tid på denne enn HODL kontoen. I snitt har jeg nok lagt på 3-4 aktive trades hver dag. Jeg har hoppet fra mynt til mynt – kjøpt bunner og solgt topper – og utnyttet svingningene i markedet etter beste evne. I februar og mars har vi vært gjennom en drøy -30% korreksjon der hele markedet fikk seg en saftig knekk. Denne kom jeg meg gjennom uten å tape penger. Jeg har ikke tatt meg vann over hodet med for stor risiko og er i det store og hele fornøyd med resultatet. Denne taktikken krever en god teknisk forståelse for markedet og grunnleggende kunnskap om Teknisk Analyse.

Konklusjon: lønnsomt

BOT trading

I artikkel 2 og 5 skrev jeg om hvorfor 3commas er mitt førstevalg for avanserte tradere som vil kode BOTS for å generere passiv inntekt – og hvorfor jeg ser det som et suverent alternativ til mining. Jeg satt opp noen BOTS for Myntverket med innskudd fra 350$ til 1996$ perBOT.

I artikkel 5 (06.03.21) så vi hvordan GRID BOT’ene hadde gjort henholdsvis 15% og 31% profitt hver.

…. mens DCA BOT’ene hadde gjort 50% og 75% profitt hver.

Grunnet nevnte -30% markedskorreksjon i februar og mars har ikke DCA BOT’ene hatt så stor utvikling siden jeg skrev artikkel 5. De sitter på gjerdet og venter på at prisene skal ta seg opp igjen.

GRID BOT’ene er nå oppe i 17% og 32% – en liten økning fra forrige uke

Det er verdt å nevne at jeg har brukt null tid og krefter på å følge opp disse BOT’ene. Inntjeningen hadde definitivt vært høyere om jeg hadde tatt meg tid til å justere dem innimellom. Men siden hele poenget var å demonstrere passiv inntekt for dere lesere, har de bare fått surre og gå uten innblanding fra min side. Jeg sier meg derfor fornøyd med 17%, 32%, 50% og 75% profitt så langt. Husk på at dette kommer i tillegg til selve verdiøkningen på myntene man jobber med. Denne taktikken krever en god teknisk forståelse for markedet og grunnleggende kunnskap om koding av BOTS.

Konklusjon: lønnsomt

Futures Trading

I artikkel 6 satt jeg en BTC X10 LONG som jeg lovet dere en oppdatering på. Inngangen var på 56.272 og handelen sto fortsatt da artikkelen gikk i trykken lørdag morgen.

BTC gikk så til oppsiden og satte ny ATH rett oppunder 62.000.

Jeg hoppet av mens leken var god og lukket på 60.825.

En prisøkning på 8% x 10 leverage = 80% profitt på denne handelen i løpet av knappe 24 timer. Det sier vi oss fornøyd med. Jeg kunne gamblet på å sitte videre, men siden det er usikkert hvilken vei markedet svinger når børsene åpner igjen natt til mandag – velger jeg å ta profitt mens jeg er i grønt.

En kjapp oppsummering av den siste tiden med Futures Trading viser om lag 80% profitt i forhold til innsats.

… og en gjennomsnittlig gevinst på 150$ – kontra gjennomsnittlig tap på –9$

Det er verdt å nevne at jeg stort sett begynner med små innganger og bygger posisjon etter DCA modellen. Slik unngår jeg å get REKT og klarer å holde posisjonene mine flytende selv om markedet snur og går mot meg. De aller fleste lukkes til slutt i grønt når markedet gjør comeback igjen. Slow and steady wins the game. Denne taktikken krever solid teknisk forståelse, god Teknisk Analyse, samt nok cash på hånd til å holde posisjonene flytende gjennom eventuelle dips.

Konklusjon: lønnsomt

Oppsummering

Etter en gjennomgang ser vi at enkel HODL strategi kan være vel så lønnsomt i det lange løp, som mer tidkrevende varianter av daytrading. BOT’ene gjør det riktig så bra med tanke på at de skaper profitt som kommer i TILLEGG til verdiøkningen man får fra å HODLE. Alt i alt går hele prosjektet med overskudd, noe som er en klar forutsetning for at jeg i det hele tatt skal gidde å holde på med det. Selv om en del av tingene jeg holder på med kan virke komplisert ved første øyekast, koker det hele ned til noen helt enkle kjøreregler som ligger i bunn:

  1. Unngå å tape penger.
  2. Tjen penger.
  3. Ta profitt på vei opp.

Nå som vi har fått på det rene at trading er lønnsomt er det på tide å begynne å planlegge en EXIT strategi. I motsetning til den gjengen her skal vi nemlig ta ut profitten vår og gi oss mens leken er god.

Hvis du synes det høres spennende ut så sjekker du innom spalten igjen i neste uke.

Vi sees.

Forfatteren tilbyr privat coaching over TEAMS (videosamtale) for både nybegynnere og viderekommende. Forespørsler sendes til roger@relicon.no

Siste artikler

Kanskje du også liker...