Myntverket: Artikkel 6 – Leverage trading – hvordan handle med giring uten å gå på ræv.

Vi opplever for tiden litt trøbbel med publiseringsverktøyet WordPress. Dersom ikke alle bilder har lastet inn, må du scrolle helt ned og så trykke “refresh” for å få lastet inn alle bilder. [/red]

Velkommen til myntverket. Mitt navn er Roger. Hver uke viser jeg deg hvordan man tjener penger på kryptovaluta. Hvis du liker penger – og krypto – så er dette spalten for deg.

I dag skal vi se på leverage trading (giring) og hvorfor det er ansett som så farlig. Vi skal også se litt på leveraged coins som lar deg handle med giring uten fare for å GET REKT *

*…… get rekt = bli knust, gå på ræv, gå konkurs, gå ned med flagget til topps… etc.

Før vi går videre er det én ting jeg vil gjøre klinkende klart. La ikke sleiken og det sleske utseendet lure deg – jeg er nemlig ikke en finansrådgiver. Trading på kryptomarkedet innebærer risiko for å tape penger. Hvis du blir inspirert av å se meg kjøre frekke trades med high risk / high reward og bestemmer deg for å gjøre det samme – OK, kjør på. Men vi kan ikke ha noe av at du skylder på meg om det går dårlig. Er det forstått?

Godt å få den biten ut av verden. Vi går videre.

Leverage trading – også kalt futures trading – er kort fortalt et veddemål mellom deg og børsen du trader på. Dere vedder på om prisen til en mynt vil gå opp eller ned i tiden som kommer. En god gammel regel innen trading er «handle aldri for lånte penger» – men leverage trading er jo nettopp det: handel med lånte penger. Børsen låner deg x ganger innskuddet ditt. Det vil si at hvis du går inn i en handel med 100$ og velger 5x leverage – så låner du 400$ oppå der igjen. Totalt innskudd blir da 500$. Går du inn med 100$ og velger 10x leverage – så låner du 900$ oppå der igjen. Totalt innskudd blir da 1000$. Du skjønner tegningen?

Som med alle lånte penger betaler du rente så lenge avtalen er aktiv. Og som om ikke det var nok får du også en liquidation price å forholde deg til. Hvis markedet snur og går mot deg risikerer du å tape hele innskuddet ditt om du velger isolated margin – og HELE KONTOEN DIN om du velger cross margin. Kjenn litt på det før du leser videre.

Hvis du har kommet så langt som til å registrere deg på en børs som tilbyr leverage trading, så har du garantert blitt møtt med advarsler om hvor risikabelt dette kan være. Binance tvinger deg til å ta en skriftlig prøve før du får lov til å åpne futures konto hos dem, og gjør sitt beste for å skremme deg fra hele greien underveis. Blant annet med å fortelle at flesteparten av kundene deres taper penger på leverage trading. Jeg tror det er snakk om nærmere 70%.

Jeg er en risikovillig type og liker ting som går fort og er farlig. Så når sånne som meg gjør sitt ypperste for å advare deg mot hva som kan skje – så er det smart å ta det til seg. Sett deg ordentlig inn i dette FØR du begynner med det. Ta deg et kurs eller i det minste noen timer med coaching hos noen som kan trade. Det er et godt og velment råd som vil spare deg for mange penger i det lange løp.

Med tanke på dere leserne så har jeg satt opp noen enkle leverage trades denne uken. La oss se på noen av dem sammen nå.

Her har vi en Bitcoin X10 LONG som jeg fortsatt har gående. Som dere ser så har jeg flere kjøpsordre liggende inne (grønne stiplede linjer) slik at hver gang BTC dipper – og det pleier den å gjøre når den pusher mot all time high – så bygger jeg på posisjonen min. Dette er enkel DCA (Dollar Cost Averaging) i praksis. Svært lønnsomt om man bruker det riktig. Jeg kan putte mer penger inn i margin (merket med grønn firkant) for å senke Liquidation Price (merket med rød firkant og tjukk rød linje) Hvis prisen faller og når denne er jeg fucked. Da ryker hele innskuddet mitt. Rubbel og bit.

Siden artikkelen snart skal i trykken får vi komme tilbake til hvordan denne handelen endte i neste uke. Stay tuned.

Vi tar et eksempel til:

Jeg fikk et stalltips fra en kamerat om at Chiliz (CHZ) var i siget. Så jeg satte en 10X LONG med inngang på 0,20 (grønn stiplet linje merket PNL) – og ble med på oppturen.

Etter hvert som prisen fortsatte å stige – flyttet jeg STOP LOSS (rød stiplet linje) gradvis oppover. Først opp til inngangen min ved 0,20 – slik at jeg ville gå ut av handelen uten å tape noe om markedet skulle snu. Deretter flyttet jeg den videre oppover i takt med prisen for å sikre profitt.

Oppturen fortsatte hele kvelden. Jeg fortsatte å flytte STOP LOSS i takt med prisen og cashet til slutt ut en pen gevinst ved 0,30.

Et prishopp på 34% X 10 leverage ble til 341% av innsatsen.

Her er et lite knippe til som jeg også har lukket i grønt de siste dagene.

Man kan ikke regne med å gjøre 300% hver gang. Husk det vi snakket om i artikkel 4:

‘’Det er ALLTID bedre å lukke i grønt enn å vente for lenge og ende opp med å lukke i rødt. Du skal være stolt av deg selv når du tar profitt – uansett hvor liten den er – og ikke tenke «jeg kunne tjent mere om jeg ventet litt til»

Her er noen enkle kjøreregler som sørger for at jeg lukker mesteparten av mine handler i grønt

  1. Unngå å tape penger.
  2. Tjen penger.
  3. Ta profitt på vei opp.

Nummer 3 – sist, men ikke minst – er det helt avgjørende å ha fokus på. Blir man for grisk og venter for lenge uten å lukke en handel så har markedet en lei tendens til å snu. Før du vet ordet av det er hele profitten borte og handelen går i rødt. ‘’

Til slutt skal vi se litt på leveraged coins.

Hvis du synes det vi har gått gjennom i dag virker skummelt – og at biten med liquidation og muligheten for å tape alt er skikkelig turn-off – så finnes det et snillere alternativ som lar deg handle med leverage uten faren for å get rekt. Binance tilbyr leveraged coins som er en ferdig giret variant av de fleste myntene. Disse heter -UP eller -DOWN – som for eksempel BTCUP og BTCDOWN – og har innbakt leverage i området 1.25X til 4X.

-UP myntene tilsvarer å gå LONG og -DOWN myntene tilsvarer å gå SHORT.

Kjøper du BTCUP og prisen øker – så stiger verdien på disse myntene raskere enn om du kjøpte vanlig BTC. Og vice versa synker verdien raskere om markedet går imot deg og prisen faller.

Dette kan du lese mer om her:

https://academy.binance.com/en/articles/a-beginners-guide-to-binance-leveraged-tokens-blvt

Leveraged coins passer bra for nybegynneren som ikke vil hoppe rett uti på dypet med en gang. -UP myntene er enkle å trade med. De gir fin gevinst om man velger gode innganger, HODLER og selger når prisen stiger. Her er et lite knippe trades jeg har gjort med slike mynter den siste tiden

Vær obs på at disse myntene også har innbakt rente. Det lønner seg derfor ikke å HODLE dem over lengre tid. Noen dager går fint – noen uker kan være OK så lenge du får solgt dem med grei profitt igjen til slutt. Men dette er altså ikke noe du kjøper for å HODLE i lang tid fremover.

Det var alt vi rakk i dag. I neste uke skal vi se på hvordan det har gått med trading kontoene jeg startet opp for noen måneder siden. Er vi i pluss så langt? Vi skal også se litt mer på hvordan vi koder lønnsomme BOTS for å generere passiv inntekt, og hvordan man i størst mulig grad unngår å betale gebyrer. En krone spart – er som kjent – en krone tjent.

God helg.

Forfatteren tilbyr privat coaching over TEAMS (videosamtale) for både nybegynnere og viderekommende. Forespørsler sendes til roger@relicon.no.

Siste artikler

Kanskje du også liker...