Artikkel 3 – Crypto.com appen og HODL strategi
Vi opplever for tiden litt trøbbel med publiseringsverktøyet WordPress. Dersom ikke alle bilder har lastet inn, må du scrolle helt ned og så trykke “refresh” for å få lastet inn alle bilder. [/red]
Velkommen til myntverket. Mitt navn er Roger. Hver uke viser jeg deg hvordan jeg tjener penger på kryptovaluta. Hvis du liker penger – og krypto – så er dette spalten for deg.
Før jeg går videre må vi være enige om en ting. La ikke utseendet mitt lure deg, jeg er nemlig ikke en finansiell rådgiver. Det jeg deler med deg her i spalten er mine egne metoder for å tjene penger på krypto. Hvis du velger å prøve på det samme etter å ha lest dette så er det fullt og helt ditt eget valg.
I dag skal jeg vise dere en enkel måte å komme i gang med langsiktig investering i krypto, samt en strategi for å lykkes med dette. Dere skal også få se markedets klart beste krypto VISA kort. Les hele artikkelen og ta deg god tid med prosessen før du begynner å handle mynt. Hastverk er som kjent lastverk, mens timing er gull om du skal få mest mulig ut av denne fremgangsmåten. Som jeg lovet dere i forrige artikkel har jeg noen nystartede kontoer som dere lesere skal få gleden av å følge over tid for å se utviklingen.


Screenshots tatt med noen ukers mellomrom.
Vi bruker Crypto.com appen som er mitt førstevalg for deg som vil ha ting på enklest mulig vis. Eller ikke har tid og anledning til å forvalte investeringene dine aktivt. Her får du alt på ett sted – mest mulig likt en tradisjonell nettbank – med muligheter for sparekonto med høy rente og markedets beste krypto-VISA kort. Appen er såpass noob*vennlig (*nybegynner) og intuitiv at selv 60 åringer som ikke har vokst opp med smarttelefon nailer den uten problemer.
Appen laster du ned til mobilen din fra google play (android) eller app store (iphone) – logoen ser slik ut:

Når registreringen er fullført, er du klar for å handle krypto. Du trenger imidlertid noe å handle for. Rimeligste løsning er å overføre fra nettbank (velg «utenlandsbetaling» og følg instruksene i appen). For meg som har DNB tar det som regel bare en halv dag så er pengene på plass i appen. Raskeste løsning er å handle med kort. Da betaler man imidlertid standardgebyr til VISA eller Mastercard for hver overføring. Valget er ditt.
Før du handler vil jeg dele en enkel men effektiv strategi med deg.

HODL – “Hold On for Dear Life”
Navnet oppsto opprinnelig som følge av en skrivefeil av ordet HOLD. I dag brukes betegnelsen HODLERS om oss som kjøper mynter og sitter på dem i det lange løp i påvente av at de skal øke i verdi. Hele poenget med denne strategien er å time en god inngang i markedet – altså kjøpe på riktig tidspunkt – for så å sitte på sidelinjen og se verdiene øke med tiden. Som jeg tidligere har vært inne på er store svingninger i prisene en naturlig del av kryptomarkedet. Dette må du fint lære deg å leve med.
La oss se på prisen til Bitcoin (BTC) på Tradingview.com

Hver av de røde / grønne lysene representerer 1 dag hver – i fortid – fra høsten 2020 og frem til i dag. I kolonnen til høyre har vi prisen i dollar.
Den grønne sirkelen representerer en god inngang – en bunn etter en topp – ergo et godt sted å kjøpe. Den andre røde sirkelen viser en topp – en usikker inngang der prisen kanskje vil falle ned igjen. Ingen kan spå fremtiden, men historien har vist oss at prisen på BTC beveger seg i rykk og napp. En god tommelfinger-regel er å vente på en rød dag før man handler – det vil si en dag der mynten du vil kjøpe har gått ned i pris.
La oss sjekke ut priser hos https://coin360.com/

Her har vi en grønn dag. De fleste myntene har steget i verdi. Prisbevisste investorer lar lommeboken ligge og venter på en bedre inngang.

Her har vi en rød dag. De fleste myntene har sunket i verdi. «Salg» som jeg liker å kalle det. Prisbevisste investorer ser det som en fin-fin shopping mulighet.
Denne tankegangen vil være lønnsom om man klarer å time topper og bunner sånn noenlunde.
Er du av typen som ikke skjønner hva jeg snakker om – eller rett og slett bare vil sette opp et automatisk kjøp hver gang du får lønning og ikke tenke mer på det, så fortvil ikke – det er også helt OK. Kjøper du jevnt og trutt over tid, såkalt Dollar Cost Averaging (DCA) vil du få en gjennomsnittlig innkjøpspris på investeringene dine – noe som også har vist seg å gi et bra resultat i det lange løp.
Okei – vi går videre. Du har nå fått kjøpt deg noen mynter og tenker «hva gjør jeg nå?»

Hele poenget nå er å IKKE selge dem igjen. Og da mener jeg uansett hva som skjer. Er du uheldig og opplever en stor korreksjon* (*prisfall) der du ser verdiene dine stupe nedover i rødt – ikke selg. Om media varsler dommedag og skriver at alle andre selger – ikke selg. Vær sterk og HODL, så viser all historikk at du ender i pluss igjen til slutt. Husk at et tap er bare et tap om du realiserer det – det vil si selger myntene dine mens kursen er nede. Først da har du tapt penger. Det kan være en stor psykisk påkjenning å se kursene rase nedover i rødt – den naturlige reaksjonen til de fleste vil være å strekke seg etter «selg» knappen for å prøve å redde stumpene av investeringene sine. Ikke gjør det. Ikke selg. Betegnelsen på dem som panikkselger med tap er «weak hands» – mens de som holder langsiktig uten å miste motet kalles «strong hands» Hvis du skal tjene penger på denne strategien må du banke følgende enkle setning inn i hodet: IKKE SELG!

Det var alt for i dag. I neste uke skal jeg vise dere hvordan jeg tjener penger på aktiv trading hos Binance, og hvordan man gjør teknisk analyse med Tradingview. Da begynner ting for alvor å bli spennende.
Forfatteren tilbyr privat coaching over TEAMS (videosamtale) for både nybegynnere og viderekommende. Forespørsler sendes til roger@relicon.no