Myntverket: Artikkel 2 – Hvordan tjene penger på kryptovaluta

Hvordan tjene penger på kryptovaluta – del II

Vi opplever for tiden litt trøbbel med publiseringsverktøyet WordPress. Dersom ikke alle bilder har lastet inn, må du scrolle helt ned og så trykke “refresh” for å få lastet inn alle bilder. [/red]

Velkommen til myntverket. Mitt navn er Roger. Hver uke viser jeg deg hvordan jeg tjener penger på kryptovaluta. Hvis du liker penger – og krypto – så er dette spalten for deg.

Før vi tar fatt på dagens artikkel må vi være enige om en ting. Jeg er ikke en finansiell rådgiver. Det jeg deler med deg her i spalten er min fremgangsmåte for å tjene penger på krypto. Om du velger å gjøre ting på samme måte etter å ha lest dette så er det fullt og helt ditt eget valg.

Som nevnt i forrige uke, kryptomarkedet er BRENNHETT akkurat nå. Vi som allerede sitter ved bordet tjener penger som aldri før, og du vil antagelig inn så fort som mulig for å være med på moroa. Før vi går videre må jeg imidlertid være klinkende klar på følgende:

Hvis du har så mye som et SNEV av spillegalskap så er krypto IKKE for deg. Punktum. Legg vekk telefonen eller slå av PC ‘en og få tankene over på noe annet med en eneste gang. Resten av dere voksne oppegående folk med vett og forstand i behold kan fortsette å lese.

Kryptomarkedet svinger voldsomt med store prisforandringer på kort tid. På det tradisjonelle aksjemarkedet er en daglig opp- eller nedgang på 10% ansett som mye. Når det kommer til krypto, er slike svingninger en helt vanlig dag på jobben. Jeg har opplevd at hele porteføljen min har rast i verdi med -30% over natten, for så å gjøre helomvending og øke i verdi samme dag. Er du ikke typen som takler stressende situasjoner uten å få panikk så er ikke krypto for deg heller. Resten kan lese videre.

Vi har alle ulike mål med investeringene våre, og ulik mengde tid til å forvalte dem. Jeg deler oss derfor inn i 3 forskjellige grupper – og tar dem for meg i tur og orden – slik at du kjapt kan finne ut av hvilken kategori du faller i og hva som passer for deg.

1. Langsiktige investorer

2. Aktive tradere

3. Avanserte tradere

Jeg tar også for meg verktøyene jeg bruker for å handle effektivt. Jeg er ikke på noen som helst måte sponset for å anbefale disse. Det er apper og programmer jeg bruker selv med godt resultat. Jeg har satt opp noen nystarta trading kontoer som dere lesere får gleden av å følge utviklingen på i tiden som kommer.

1. Langsiktige investorer ser krypto som et suverent alternativ til sparing i bank. Vi kjøper krypto for å tjene penger på at verdien vil øke med tiden. Vi investerer kun penger vi kan klare oss uten i ett år eller mer. Ideelt sett ønsker vi oss en plattform som er mest mulig lik en tradisjonell nettbank uten for mye avanserte funksjoner. At ting er brukervennlig og intuitivt er et stort pluss og vi sier ikke nei til gode medlemsfordeler om vi kan få det på kjøpet.

Mitt førstevalg: Mobilappen til Crypto.com.

Lekker og lettforståelig app med alt man trenger samlet på ett sted. Passer for deg som vil ha ting på enklest mulig vis uten aktiv forvaltning av midlene dine. Jeg kan kjøpe krypto med bankkortet mitt eller overføre penger fra bankkontoen min til appen og så handle krypto for dem etterpå. Man kan sette opp et fast kjøp hver gang man får lønn, og man følger enkelt med på prisutviklingen fra dag til dag. I tillegg tilbyr de markedets beste VISA kort med gode medlemsfordeler om man har penger på sparekonto hos dem i 6 mnd. Med dette kan du handle med krypto alle steder de aksepterer VISA.

Tilgjengelig både til mobil og PC.

Mer om Crypto.com appen -> Artikkel 3

2. Aktive tradere følger prisutviklingen i markedet nøye, og gjør fortjeneste etter «kjøp for en krone og selg for to» prinsippet. Man trenger i utgangspunktet ikke lang erfaring fra aksjemarkedet for å få dette til – dog er grunnleggende kunnskap om kursdiagrammer og teknisk analyse en meget stor fordel. Målet er å beregne best mulige inn- og utganger ved kjøp og salg, og slik tjene penger på svingningene i markedet. Vi trenger et godt verktøy til å overvåke prisutvikling med, samt en solid kryptobørs med stort handelsvolum og akseptabelt nivå på gebyrer. Vi gjør fort hundrevis av handler i løpet av ett år, så jo mindre vi betaler i gebyrer, jo mer gevinst sitter vi igjen med til slutt. En krone spart er som kjent – en krone tjent.

Mitt førstevalg: Tradingview.

Markedslederen på feltet gir meg full oversikt over prisutvikling og alt jeg behøver av verktøy. Du kan overvåke alt av kryptovaluta, så vel som tradisjonelle handelsvarer, aksjer og fond. Tilgjengelig både til PC og mobil. Basiskonto er gratis, dog med mye plagsom reklame. Jeg kjører Pro versjonen som koster meg rundt 800 kroner i året.

Mitt førstevalg: Binance.

Den største kryptobørsen i verden tilbyr alt man kan ønske seg av handelsmuligheter. Jeg kan kjøpe krypto med bankkortet mitt eller overføre penger fra bankkontoen min og så handle krypto for dem etterpå. Personlig gjør jeg all trading her. Aktive tradere får lavere gebyrer og når man har flere tusen handler i løpet av ett år sier det seg selv at her er det mye å spare. Passer for deg som har både tid og anledning til å handle mer aktivt og ønsker en større grad av kontroll over inn- og utganger i markedet. Tilgjengelig både til PC og mobil.

Mer om teknisk analyse og trading på Binance kan du lese om i -> artikkel 4 (kommer)

3. Avanserte tradere bruker enda flere metoder og tekniske hjelpemidler for å slå mynt på svingningene i markedet og tjene så mye penger som mulig. Solid forståelse av prisdiagrammer og teknisk analyse er et must. Vi følger kursene tett og prøver hele tiden å forutse hva som kommer til å skje i nær fremtid. Går prisen opp så tjener vi penger på å være med opp. Går prisen ned tjener vi penger på å bli med ned igjen. Beveger prisen seg sidelengs en periode så tjener vi penger på det også. Vi tar ikke 5 øre for å handle med leverage eller bruke trading roboter som kjøper og selger for oss mens vi er opptatt med andre ting. For å kunne skvise ut mest mulig profitt av enhver handel trenger vi ett skybasert bot trading system som gir oss et ekstra gir ute på banen.

Mitt førstevalg: 3commas.

Denne kraftpakken er linket opp mot trading kontoene mine og lar meg fjernstyre dem – uansett hvor mange jeg har – fra en og samme plattform. Den lar meg sette opp alt fra enkle kjøp og salg, til mer avanserte smart trades med mange faktorer og variabler. Med på kjøpet får jeg et utvalg effektive bots* (*roboter) som jeg programmerer til å handle for meg. Disse sover aldri – og blir heller ikke sultne, slitne, redde eller usikre – slik vi mennesker har en lei tendens til å bli. Det vet jeg å utnytte til min fordel Tilgjengelig både til mobil og PC. Jeg har Pro utgaven som koster meg i overkant av 3000 kroner i året.

Mer om 3commas, avansert trading, bots og teknisk analyse -> artikkel 5 (kommer)

Det var alt for i dag. I neste uke skal jeg vise dere hvordan jeg tjener penger på Crypto.com appen med en enkel HODL strategi.

Forfatteren tilbyr privat coaching over TEAMS (videosamtale) for både nybegynnere og viderekommende. Forespørsler sendes til roger@relicon.no

Siste artikler

Kanskje du også liker...