Myntverket: Artikkel 16 – Hvordan tjene penger i et fallende marked.

Vi opplever for tiden litt trøbbel med publiseringsverktøyet WordPress. Dersom ikke alle bilder har lastet inn, må du scrolle helt ned og så trykke “refresh” for å få lastet inn alle bilder. [/red]

Velkommen til myntverket. Mitt navn er Roger. Hver uke viser jeg deg hvordan man tjener penger på krypto. Hvis du liker penger – og krypto – så er dette spalten for deg.  

Dere som har fulgt Myntverket siden start sitter nå med en god teknisk forståelse av markedet og hvordan man tjener penger på det. Er du ny så kan du lese deg opp på tidligere artikler her: https://kryptoguiden.no/tag/myntverket/  

Shoutout til Jens for fin tilbakemelding og innspill til et bunnsolid tema. En god trader tjener penger uansett hvilke forhold han jobber under, så hvis du har planer om å bli i krypto lengre enn noen måneder er det bare til å brette opp ermene og lære seg noen nye triks. I dag skal vi se på noen enkle grep du kan gjøre for å tjene penger også i et fallende marked.   

Et bilde som inneholder tekst, pattedyr, utendørs, brun
Automatisk generert beskrivelse

Dagens soundtrack: https://open.spotify.com/track/493CPxYEHHzXeSdnp8Ul73?si=_pOiLD8aReS6b80wCSkF0A 

Før vi setter i gang vil jeg du skal være klar over at jeg ikke er noen finansrådgiver. Det jeg deler med deg her i spalten er mine egne metoder for å tjene penger på kryptomarkedet. Se gjerne på det i et læringsperspektiv i prosessen med å ta egne valg. Du må gjerne herme etter meg, men kom ikke og syt etterpå om du roter det til og taper penger.  

Å forstå syklusene i kryptomarkedet  

I den grad man kan lage pålitelig statistikk ut av noe som bare er 12 år gammelt – så viser historien oss at den gjentar seg om og om igjen. Bitcoin var først – er eldst og størst – og all annen krypto påvirkes av den. Jeg går ikke i dybden på Bitcoin halving cycles i dag, det kan du lese mer om her: 

https://www.investopedia.com/bitcoin-halving-4843769

Men kort fortalt, hersker det en allmenn overbevisning om at oppturen vi befinner oss i pr i dag (30.04.2021) kommer til å nå toppen i løpet av året. Da vil markedet snu – opptur vil bli til nedtur – og markedet vil gå inn i en langvarig korreksjon – også kalt bear winter.  

Selv om nye folk flokker seg til krypto i hopetall nå, vil nok en slik nedtur ta motet fra de fleste nykommere. Jeg ser for meg at kanskje 5-10% av dem blir – mens resten kommer til å miste interessen og finne seg andre ting å holde på med. Det er ikke så gøy å følge med på investeringene sine lengre når prisene bare faller over lang tid. Kun de sterkeste HODLERNE kommer til å sitte på beholdningene sine gjennom en slik vinter, mens mange nybegynnere med weak hands kommer til å selge med tap på veien ned.  

Et bilde som inneholder tekst, person, vegg, innendørs
Automatisk generert beskrivelse

Kunsten å svømme med strømmen 

Når man svømmer i dragsuget til dem som er større enn seg selv – kan man enten gjøre det enkelt og flyte med strømmen – eller gå motstrøms og slite seg ut.  

Et bilde som inneholder vann, sport, vann sport, svømme
Automatisk generert beskrivelse

Denne tankegangen er grunnen til at jeg i all hovedsak går LONG i et bullmarket, som det vi befinner oss i nå. For så å gå SHORT i et bearmarket når vinteren kommer. 

Dette er minste motstands vei – og den enkleste måten å utnytte momentet i markedet på uten å slite seg ut underveis. 

Å gå SHORT på veien ned 

Å åpne en SHORT posisjon er å låne en mynt og selge den på børsen til gjeldende markedspris. Etter at prisen har falt kjøper du den tilbake til en lavere pris, tilbakebetaler lånet og sitter igjen med fortjeneste av forskjellen mellom kostnadene ved kjøp og salg.  

Tenk deg at du låner 100 ADA av meg. Avtalen er at jeg får dem tilbake senere mot 1% rente.  

Du selger dem ved den blå pilen til 100$ Prisen faller så med -10% i løpet av de neste dagene. Ved den grønne pilen kjøper du tilbake 100 ADA for 90$. Du kjøper 1 ADA ekstra til 0.9$ for å dekke rentene og leverer 101 ADA tilbake til meg som avtalt. Du sitter nå igjen med 9.1$ i fortjeneste. Gratulerer – du har akkurat tjent penger på din første short.    

Du kan selvsagt også kjøre denne teknikken med å selge mynter du allerede eier – slik at du får mer av dem hver gang du kjøper deg inn igjen til en lavere pris.  

Tenk deg at du eier 100 ADA 

Du selger disse ved den blå pilen for 100$. Ved den grønne pilen kjøper du deg inn igjen for de samme 100$ som du fikk fra salget. Siden prisen har gått ned med -10% får du mer for pengene. Nå har du 110 ADA.  Gratulerer – du har nettopp økt beholdningen din med 10%.  

Denne teknikken skriver jeg også om i artikkel 9  https://kryptoguiden.no/artikkel-9-cash-rules-everything-around-me/   – sjekk ut delen om «smart cover»  

Med litt trening i å spotte gode innganger kan man på denne måten shorte markedet hele veien ned. Både for å tjene cash eller for å akkumulere mer av myntene man allerede eier. Her er det bare fantasien som setter grenser.   

Hvordan tjene penger når markedet når bunnen, flater ut og går sidelengs.  

Her ser dere hvor kjedelig BTC faktisk kan oppføre seg når den setter den siden til    

Fra september 2019 – i over ett år – gikk markedet sidelengs i en uendelig gørrkjedelig fase. Ting tok seg ikke opp igjen før oktober / november 2020. Når man er stuck med slik sideways action får man verken store oppturer eller nedturer. Så hva gjør man for å tjene penger under slike forhold? 

Jo, det er her vår gamle venn GRID BOT kommer inn i bildet.  Denne har jeg allerede skrevet om i artikkel 5 https://kryptoguiden.no/myntverket-artikkel-5-avansert-trading-med-3commas-og-hvorfor-bot-trading-er-et-suverent-alternativ-til-mining/  – sjekk den ut før du går videre.  

GRID BOT elsker slike kjedelige tilstander. Jo lengre prisen ligger og går sidelengs i det samme området – jo mer penger tjener den for oss. I eksempelet under her har jeg satt en BOT til å kjøpe / selge 200 ADA hver gang prisen passerer de grønne / oransje linjene.  

Den tjener 10$ pr passering. Det er kanskje ikke så imponerende mye, men i det lange løp så blir det fort penger av det.  

Total innsats her er bare knappe 2000 ADA. Sleng på en null eller to så ser du fortjenesten stige i takt med innsatsen. Hvis slike BOTS får surre og gå i måneder – og år – så blir det en meget hyggelig passiv inntekt utav det.  

Oppsummering 

Har man god nok teknisk forståelse av markedet så spiller det liten rolle hvilken vei det tar. En god trader er alltid forberedt på potensiell nedside, og vet å utnytte den til sin fordel når den inntreffer. Kjedelige perioder kan fort bli innbringende om man vet hvordan man genererer passiv inntekt med BOTS. Legg inn litt ekstra innsats nå mens ting fortsatt går oppover – bruk tiden til å lære deg teknisk analyse og basic trading – så stiller du sterkt når markedet snur og vinteren kommer.  

Et bilde som inneholder fjell, pattedyr, brun, kamel
Automatisk generert beskrivelse

Enn så lenge så vet ingen med sikkerhet hvor lenge bjørnen sover denne gangen. Men når den våkner igjen så er det slutt på moroa for alle medvindsupporterne som bare klarer å tjene penger når prisene går opp. 

I neste uke skal vi gå litt mer i dybden på teknisk analyse og se på hvorfor det er så verdifullt å kunne for oss som holder på med krypto. 

Hvis du synes det høres spennende ut så sjekker du innom igjen om en uke. Kom gjerne med tilbakemeldinger på spalten. Hvis du har noe du ønsker å lese mer om så vil jeg gjerne høre fra deg. 

Vi sees. 

forfatteren tilbyr privat coaching over TEAMS (videosamtale) for både nybegynnere og viderekommende. Forespørsler sendes til roger@relicon.no 

Siste artikler

Kanskje du også liker...