Myntverket: Artikkel 15 – Hvordan tjene penger på en korreksjon.

Vi opplever for tiden litt trøbbel med publiseringsverktøyet WordPress. Dersom ikke alle bilder har lastet inn, må du scrolle helt ned og så trykke “refresh” for å få lastet inn alle bilder. [/red]

Velkommen til myntverket. Mitt navn er Roger. Hver uke viser jeg deg hvordan man tjener penger på krypto. Hvis du liker penger – og krypto – så er dette spalten for deg.  

Dere som har fulgt Myntverket siden start sitter nå med en god teknisk forståelse av markedet og hvordan man tjener penger på det. Er du ny så kan du lese deg opp på tidligere artikler her: https://kryptoguiden.no/tag/myntverket/  

Et bilde som inneholder tekst
Automatisk generert beskrivelse

Shoutout til Ines for fin tilbakemelding og innspill til dagsaktuelt tema. Bare slapp av og pust med magen. Dette kan vi selvsagt se på sammen. 

Dagens soundtrack: https://open.spotify.com/track/5SkRLpaGtvYPhw02vZhQQ9?si=9CpQTmACTmKwdIWQmYvNTA 

Er drømmen om Lambo i ferd med å gå opp i røyk? Aldri en kjedelig uke i krypto. Forrige lørdag satt alle med spinnville gains, stemningen var euforisk og mange så for seg en uendelig lang opptur herfra til månen. Så kollapset Bitcoin og dro med seg resten av markedet ned i et hav av rødt.  

Pangstart på dagen? Ikke akkurat.  

Kom det som et sjokk?  

Bra! Jeg håper du lærte en lekse av å være så dårlig forberedt. I dag skal vi ved hjelp av enkel teknisk analyse se på hvordan historien har en tendens til å gjenta seg – og hvordan man med enkle grep kan posisjonere seg slik at selv massive markedskorreksjoner på -30% oppleves som gode muligheter for å tjene penger.  

I Myntverket artikkel 9: https://kryptoguiden.no/artikkel-9-cash-rules-everything-around-me som ble publisert for en måned siden – lærte jeg dere hvorfor det er viktig å ta profitt på veien opp, slik at man har cash til å handle på salg med når korreksjonene kommer.  

-screenshot fra Kryptoguiden – publisert 27/3/21 

La oss ta utgangspunkt i bildet ovenfor. Her ser dere hvordan BTC har gjort det samme – tre ganger på rad – så langt i år. Først kjører den seg opp til en ny All Time High – og så går den direkte inn i en korreksjon på mellom -18% og -30%.   

La oss se på hvor vi er i dag. Ser du hva som har skjedd siden sist? Først kjørte den seg altså opp til en ny All Time High – og så gikk den direkte inn i en korreksjon på nesten -30%.  Jeg hater å si ‘’hva sa jeg’’ men – hva sa jeg?   

Man trenger ikke være Petter Smart og ha en doktorgrad i avansert kvantefysikk for å forutsi disse syklusene her. Hvis du ikke har lært deg basic teknisk analyse enda så er det jaggu ikke en dag for tidlig at du setter i gang nå. Dette får du bruk for om du skal holde på med krypto.  

Hvordan forutse og håndtere et kræsj. 

Tro meg. Jeg liker oppsiden like godt som resten av dere. Kanskje enda bedre. Men når man har vært med på noen runder tidligere, så vet man at ingenting vokser inn i himmelen uten stans. Jeg er ikke pessimist. Jeg er realist. Det er en viktig forskjell mellom de to.   

La oss se på hvordan jeg tok profitt på veien opp: 

De grønne pilene viser hvor jeg hadde salgsordre på veien opp mot ny ATH.  

… og her er noen eksempler på hvordan jeg setter opp TAKE PROFIT ordre i steg på 3commas. BOT’en passer som vanlig butikken slik at jeg kan holde på med andre ting. Har du ikke 3commas så kan du helt fint legge inn manuelle LIMIT ORDERS selv – det tar bare litt lengre tid og er litt mer knotete. 

Jeg høres kanskje ut som en plate med hakk i når jeg maser om at dere  lære dere å ta profitt på vei opp. Men det er rett og slett for viktig til at vi kan la det ligge. Verden er full av rike folk som tok profitt mens de var i grønt. Den er også full av blakke folk som ventet for lenge og så profitten renne vekk mellom fingrene på seg. Hvem har du lyst å være?  

Jeg solgte gradvis unna mens oppturen varte og var på det meste oppe i 40% andel cash i porteføljen. Toppen flatet ut oppunder 65K og det tekniske tydet på at vi skulle ned igjen. Da var det bare til å smøre seg med litt tålmodighet. Jeg trengte ikke vente lenge. 

Som jeg skrev i artikkel 9: «Vær tålmodig og vent på en god inngang. Ikke brenn av alt kruttet den første dagen. En solid korreksjon varer fort i en liten uke og tar gjerne flere pauser på vei ned. Når markedet viser tegn til å flate ut og finne fotfeste i tilværelsen igjen, da er det vår tur»  

Etter fem dager med nedgang viser den blå pilen hvor jeg valgte å kjøpe meg inn igjen i dag. De av dere som er kjappe i hoderegning ser at jeg fikk over 20% mer mynt for de samme pengene ved å handle her nede. Det er mye! 

Hvis vi for eksempelets skyld sier at innsatsen her var 100K – så har vi gjort 100K til 120K i løpet av fem dager – midt i en fæl korreksjon der de fleste andre bare har tapt penger.  

God teknikk? Ikke så verst om jeg må si det selv. Så enkelt kan man altså posisjonere seg i forkant, og samtidig ha cash til å handle for når dippen kommer.  

Et bilde som inneholder tekst, person, mann
Automatisk generert beskrivelse

Er dette slutten? Hjelp!  

Om bunnen er nådd? Tja. I dagens nervøse marked kan alt skje. Jeg er ikke det fnugg mer synsk enn dere er, men personlig så sitter jeg med følelsen av at det flater ut nå. Uansett så er jeg godt fornøyd med det jeg har fått ut av korreksjonen.  

Jeg ser imidlertid for meg at vi skal opp igjen og at årets bullrun ikke er over enda.  

Hvis det viser seg at jeg tar feil i det – at dette var toppen – og at vi nå er på vei inn i et nytt bearmarket, vel så tar jeg det hele med stor ro. I tråd med min EXIT strategi har jeg allerede nådd mine mål. Det jeg har av penger på bordet ser jeg som en langsiktig investering. Jeg tåler helt fint å vente i 3-4 år – om nødvendig enda lengre – for at prisene skal ta seg opp igjen.  

Et bilde som inneholder tekst
Automatisk generert beskrivelse

Som jeg skrev om i artikkel 2 så kommer jeg til å fortsette å slå mynt på markedet uansett hva som skjer. I et bearmarket kommer jeg til å shorte hele veien ned. Og når prisene flater ut på et absolutt bunn nivå og går sidelengs i lang tid – da setter jeg opp GRID bots for å akkumulere mer mynt mens vi venter på ny opptur. Penger i kassen blir det uansett.   

Et bilde som inneholder himmel, utendørs, mann, båt
Automatisk generert beskrivelse

Tenk deg en håndverker som bare klarer å jobbe og tjene penger på solskinnsdager. Det er ikke bærekraftig i det lange løp med det skiftende været vi har her til lands. 

Et bilde som inneholder tekst, tre, utendørs, gul
Automatisk generert beskrivelse

En dyktig håndverker må derfor finne måter å jobbe og tjene penger på – uansett værforhold. 

Sånn er det med krypto også. En god trader tjener penger uansett hvilke forhold han jobber under. Hvis dere har planer om å bli i krypto en stund, så må dere lære dere å bli allround gode tradere. Det er ikke godt nok å bare klare å tjene penger når prisen går opp. Før eller siden snur markedet og går mot dere. Da gjelder det å være klar. 

I neste episode skal vi derfor se på hvordan du kan step up your game og ta tradingen din til neste nivå.  

Et bilde som inneholder tekst
Automatisk generert beskrivelse

Hvis du synes det høres spennende ut så sjekker du innom igjen om en uke. Kom gjerne med tilbakemeldinger på spalten. Hvis du har noe du ønsker å lese mer om så vil jeg gjerne høre fra deg. 

Vi sees. 

  • forfatteren tilbyr privat coaching over TEAMS (videosamtale) for både nybegynnere og viderekommende. Forespørsler sendes til roger@relicon.no 

Siste artikler

Kanskje du også liker...