Myntverket: Artikkel 11 – DeFi staking som EXIT strategi

Vi opplever for tiden litt trøbbel med publiseringsverktøyet WordPress. Dersom ikke alle bilder har lastet inn, må du scrolle helt ned og så trykke “refresh” for å få lastet inn alle bilder. [/red]

Velkommen til myntverket. Mitt navn er Roger. Hver uke viser jeg deg hvordan man tjener penger på krypto. Hvis du liker penger – og krypto – så er dette spalten for deg.

Dere som har fulgt Myntverket siden start sitter nå med en god teknisk forståelse av markedet og hvordan man tjener penger på det. Er du ny så kan du lese deg opp på tidligere artikler her: https://kryptoguiden.no/tag/myntverket/

Før vi setter i gang vil jeg du skal vite at jeg ikke er noen finansrådgiver. Her i spalten deler jeg mine beste triks med deg uten å forvente noe tilbake. Selv om det kan virke fristende med stor avkastning på kort tid, må du være klar over at investeringer i krypto innebærer en høyst reell risiko. Hvis du stuper inn i det uten basic forståelse for markedet, så øker den risikoen i takt med ditt manglende kunnskapsnivå. Kom ikke her og si at jeg ikke advarte deg om du roter det til og taper penger.

Spørsmål fra leser

Shoutout til Amer for fin tilbakemelding og innspill til det som blir dagens tema.

Ut fra leserbrevene jeg har fått denne uken så er ikke Amer alene om å sitte med urealisert profitt. Det som imidlertid går igjen, er spørsmål av typen «Hvordan kan jeg ta profitten av bordet – og forvalte den videre – uten å måtte sende det som NOK til bank kontoen min?»

Det finnes mange muligheter der ute, men siden dere vil vite hva jeg gjør selv, så skal vi se på en variant som jeg allerede benytter meg av. Nemlig staking i Crypto.com sin DeFi Wallet. Det er et stort pluss at vi holder oss i crypto.com sitt økosystem slik at jeg slipper flere nye kundeforhold hos andre operatører.

«DeFi wallet appen» laster man ned i app store / google play. Deretter linker man «Cryto.com appen» til «DeFi Wallet appen» – så er man good to go.

Jeg går ikke i dybden på hva staking er nå. Det kan du lese mer om på egenhånd her:

https://coinmarketcap.com/alexandria/article/crypto-staking-guide-2021#toc-what-is-crypto-staking-

Kort fortalt – på godt norsk – handler det om å låse penger fast på en «sparekonto» – og motta renter så lenge de står der. Disse rentene er i en HELT annen liga enn det man gjerne er vant til hos sin lokale sparebank. Som saga kunde i DNB får jeg 0.9% årlig rente på innskudd, mens hos Crypto.com fikk jeg begynne på svimlende 85%. Det skal sies at dette var et early bird tilbud som gradvis siger ned mot en fastrente på 20%. Men hey, forskjellen på 0.9% og 20% er uansett enorm.

Vi skal ta for oss et eksempel med utgangspunkt i artikkel 8https://kryptoguiden.no/artikkel-8-exit-strategi-hvordan-ta-profitt-og-gi-seg-mens-leken-er-god/ – der vi satt oss et mål om å tredoble (3x) pengene våre. Det ga oss følgende modell: 1/3 = innsats. 1/3 = profitt. 1/3 = profitt. Vi ble enige om at 1/3 profitt skulle settes til side, slik at vi hadde kapital til å handle på salg med ved neste store markedskorreksjon.

Vi tar derfor profitt på veien opp – veksler om til USDT – og staker dem i DeFi Wallet.

dagens rentenivå.

Som dere ser så får man meget god rente på staking av USDT (nesten 12%). Siden dette er en stablecoin risikerer man ikke at den raser i verdi ved store fremtidige korreksjoner.

Man får også 20% garantert rente på CRO (crypto.com sin egen coin) de neste 10 årene. Det kan du lese mer om her: https://blog.crypto.com/cro-mainnet-staking-rewards-set-at-20-apy/ og her: https://kryptoguiden.no/crypto-com-med-gigantisk-70-milliarder-coin-burn/ Vær imidlertid obs på at CRO ikke er en stablecoin – så timing er viktig om du tenker å spekulere i uttak før et eventuelt prisfall. Det tar noe tid å «få pengene løs igjen» når man først har staket. I vårt tilfelle ca 28 dager.

Vi tenker oss at vår 1/3 profitt utgjør 100K. Disse veksler vi om til USDT og staker dem i 6 måneder – til 12% årlig rente. Spol filmen frem til oktober 2021 så sitter vi med 106K i cash. Ikke bare fikk vi tatt penger av bordet mens leken var god – vi fikk også meget god rente på dem mens vi ventet på nye muligheter.

Når årets bullrun er over og prisene etter hvert flater ut på et nytt bunnivå, er vi klare for å shoppe slik de store gutta gjør det.

Så enkelt kan det gjøres.

Oppsummering.

Vi tjener gode penger på å være med i årets bullrun – tar profitt underveis – staker profitten til høy rente mens markedet går gjennom en større korreksjon – kjøper oss så inn igjen til lavere priser – og venter på neste syklus.

Det var alt for denne gang. Neste uke gjentar vi suksessen med at dere leserne velger tema. Hvis du har noe du ønsker å lese mer om så vil jeg gjerne høre fra deg.

Ha en fortsatt fin påskeferie!

  • forfatteren tilbyr privat coaching over TEAMS (videosamtale) for både nybegynnere og viderekommende. Forespørsler sendes til roger@relicon.no

Siste artikler

Kanskje du også liker...