MiraiEx åpner for handel i Cardano ADA

Mange lesere har spurt “Når kommer det mer utvalg i kryptovaluta på MiraiEx?” og svaret har vært “snart”

Etter mye venting har MiraiEx endelig snik lansert støtte for enda en kryptovaluta og valget denne gang falt på ADA. MiraiEx har lovet at det skal komme mer valutaer med tiden så vi venter i spenning.

For de av dere som ikke vet hva Cardano ADA er så kommer forklaringen her.

Hva er Cardano ADA?

Cardano ADA, kjennegjort gjennom tickeren ADA, er et kryptovalutanettverk basert på åpen kildekode utviklet for å utføre smart contracts. Charles Hoskinson, en av medskaperne av Ethereum, forlot kryptoen over en uoverensstemmelse om å holde Ethereum som en ideell organisasjon. Han grunnla så programvareselskapet Input Output Hong Kong (IOHK) som spesialiserte seg på blockchainteknologi, og utviklet Cardano-plattformen sammen med Cardano Foundation og Emurgo. Ulikt de fleste andre prosjekter har ikke Cardano et white paper. Cardano-plattformen ble lansert i 2017.

Cardano er utviklet som et motsvar til Bitcoin, som skaperne anså for å være tregt og ufleksibelt, samt Ethereum som usikkert og lite skalerbart. Utviklerne selv hevder at Cardano er tredjegenerasjons blockchain i forhold. Teknologien har blitt adoptert av blant annet utdanningsinstitusjoner som forsker på blockchainteknologi samt av myndigheter i Etiopia hvor teknologien skal benyttes i flere applikasjoner i industrien i landet. Teknologien benyttes også av fottøyprodusenten New Balance Athletics for å spore ektheten til nye basketballsko.

Undertegnede har selvsagt handlet litt Ada på MiraiEx.

Kort forklart: Cardano ADA | Kryptoguiden

Siste artikler

Kanskje du også liker...