Microstrategy henter opp mot en milliard dollar for å kjøpe Bitcoin

De som har fulgt med i pressen de siste dagene har fått med seg at MicroStrategy skal hente penger via å utstede et bond for å kjøpe mer Bitcoin, målet var orginalt å hente 600mill USD, men dette har blitt oppjustert til 900millioner USD +en oppsjon på å ustede 150millioner dollar til iløpet av 13 dager. Selskapet håper å sitte igjen med ca 1 milliard USD som vil la dem kjøpe ca 20.000 bitcoins med dagens verdi.

Det som er mest spesielt her er at renten Microstrategy må betale er 0%.

Det betyr at de som låner penger / kjøper bondet til Microstrategy får 0% rente for å låne bort pengene. De fleste tenker nok, hvem er dumme nok til å låne bort penger “gratis”. Men forklaringen er kanskje enklere enn mange tror.

Merk at forklaringen under er forfatter sin teori, den trenger ikke være korrekt og den er heller ikke bekreftet av selskapet selv.

De fleste fond og investeringselskaper har i dag et mandat de jobber under. Mandatet beskriver hva de kan investere i, ofte er det bestemte aksjer, sektorer, land, produkter, ulike låneprodukter (bonds etc.) og annet. Svært få fond/pensjonsfond/familiekontorer har i dag mandat til å kjøpe Bitcoin. Ved å delta i Bondet til MicroStrategy kan man få eksponering mot Bitcoin uten å gå utenfor mandatet man har. Den eksponeringen kan være så viktig at folk er villige til å godta 0% rente.

For Microstrategy har Bitcoin blitt så viktig at de har endret deler av sin strategi til å bli “kjøpe og holde bitcoin.” Foreløpig har det vist seg å være en svært lukrativ geskjeft.

Siste artikler

Kanskje du også liker...