Mastercard med støtte for krypto

Kortgiganten, som fra før har hatt begrenset støtte for krypto gjennom Wirex og Uphold, vil i løpet av året gi alle sine kunder mulighet for å motta betaling i kryptovaluta, i følge en kilde. Andre kilder mener å påstå at det kun handler om stablecoins, og ikke kryptovaluta som Bitcoin eller Ethereum.

Mastercard føyer seg dermed inn i rekken sammen med Visa, og markedet aner konturene av bred adopsjon av kryptovaluta som betalingsmiddel, slik Michael Saylor i MicroStrategy spådde for kun kort tid siden.

Betalingsnettverkskjempen er ikke ukjent med kryptovaluta, Mastercard holder på 89 patenter relatert til Blockchain og venter på at 285 til skal bli akseptert. Selskapet var tidlig ute med støtte for Bitcoin via et patent i 2013, men la fra seg prosjektet i 2015. Siden 2019 har Mastercard satt sammen et team bestående av lommebokutviklere og veteraner fra kryptobransjen.

Nyheten kommer samtidig som kryptovaluta ser økt popularitet i verdens medier, hvor Elon Musks Tesla har gått inn i kryptoen, og det ryktes om flere andre større selskaper er på veg inn.

Siste artikler

Kanskje du også liker...