Kryptosagaen fortsetter i Tyrkia

De siste ukene har det vært mye turbulens rundt Bitcoin og kryptovaluta i Tyrkia. Men lite tyder på at siste kapittel i sagaen enda er skrevet.

Det hele startet 16. April når Tyrkia innførte forbud mot bruk og handel av Bitcoin og annen kryptovaluta.

Bitcoin tumbles after Turkey bans crypto payments citing risks | Reuters

Trekket skapte sjokkbølger i kryptomiljøet og førte til bevegelser i prisene på ulike kryptovalutaer. Så, sist uke, begynte uroen å spre seg når den Tyrkiske kryptobørsen Thodex plutselig gikk offline. I dagene som fulgte ble 62 personer arrestert, mens CEOen angivelig flyktet landet med kryptovaluta for over 2 milliarder dollar. Igjen står 400.000 brukere som har mistet alt de hadde stående inne på børsen. Ifølge en melding som er lagt ut på Thodex hjemmesider, skal det kun være ca. 30.000 brukere og 40 millioner dollar som er rammet, men dette er så langt ikke bekreftet av andre enn selskapet selv.

Fredag 23. April ble også alle kontoer tilhørende Vebitcoin, en annen tyrkisk børs, stengt ned av tyrkiske myndigheter etter påstander om at Vebitcoin ville stenge ned pga. finansielle problemer. Turkey blocks bank accounts of Vebitcoin (aa.com.tr)

Flere har begynt å stille spørsmål med hvorfor dette skjer nå, rett etter at Tyrkiske myndigheter har annonsert forbud mot kryptovaluta. Samtidig stuper den tyrkiske Liraen i verdi og google søk rundt kryptovaluta eksploderer.

I dag har vi fått foreløpig siste kapittel. Tyrkiske sentralbankmyndigheter har annonsert at de skal etablere en sentralisert Kryptovalutabank for å “sikkert” kunne lagre befolkningens kryptovaluta. Bitcoin (BTC USD) Cryptocurrency Price News: Turkey Bust Prompts Regulation Call – Bloomberg

Det stiller jo spørsmålet. Hadde du latt myndighetene ta vare på din kryptovaluta?

Kryptoguiden følger saken videre, noe sier oss at siste ord ikke er sagt enda.

Siste artikler

Kanskje du også liker...