Kryptorally og sprengt kapasitet på børsene kan føre til prisrekorder på Ebay

Den siste tids rally i kryptomarkedet har sett en enorm pågang hos børsene. I Norge har MiraiEx satt rekorder i både handelsvolum og nyregistrering, mens en av verdens største børser knelte under pågangen for kun et par uker siden.

Som ved forrige boom i kryptomarkedet i 2018, hvor kontoer på Binance ble solgt for så mye som $2000, ser Ebay en økning i antall kontoer som legges ut for salg. Noen for hinsides priser, trolig med håp om kjapp gevinst.

Skjermdump: Ebay.com

KYC en flaskehals

Da børsene er underlagt KYC-prinsippet, hvor brukere må legitimere seg selv for å åpne en konto, tar det ofte lang tid når markedet boomer for selskapene å verifisere identiteten til nye kunder. Ettersom markedet er såpass volatilt, og tid kan være en avgjørende faktor, er derfor enkelte villige til å betale store summer for å få klørne i en brukerkonto umiddelbart. Mens andre igjen kan ha mindre redelige hensikter med å skjule sin identitet på børsen for å unngå KYC totalt og dermed unngå å bli avslørt.

I 2018 ble effekten forsterket av at Binance stengte nyregistrering en periode for å håndtere presset, hvor brukere solgte sine kontoer på handelsplattformer som Ebay og på sosiale medier for så mye som $2000 per konto for å få tilgang til å handle krypto.

Rallyet fortsetter

Ettersom boomen fortsetter å vokse i omfang, kommer en ny runde med selgere som spekulerer i om markedet havner i samme skvis igjen, dersom ikke børsene evner å sette inn tilstrekkelig ekstra ressurser for å håndtere det enorme trykket.

Kryptomarkedet ser en massiv pågang av nye og nysgjerrige potensielle brukere på grunn av at saker som Tesla kjøper Bitcoin, og Bitcoin-seminarer med flere tusen deltakende selskaper, havner i verdens medier med store overskrifter.

Rallyet på krypto ser derfor ingen tegn til å avta enda. Snarere tvert i mot, med påfølgende effekter.

Redaksjonen fraråder sine lesere på det sterkeste å selge sine kontoer, da det kan få uante juridiske konsekvenser.

Kryptoguiden takker @Boligbaronen for tipset!

Siste artikler

Kanskje du også liker...