Kraken-sjefen: Bitcoin vil nå $1 million

Det mangler ikke på bullish prismål fra investorer og aktører som er inne i Bitcoin, hvor blant annet Bitcoindronning Catherine Wood i Ark Investment har spådd Bitcoin til $500 000 innen få år. Sist ut er nå selveste sjefen i Kraken, administrerende direktør Jesse Powel i den amerikanske kryptobørsen, som går ut med prismål på $1 million innen 10 år for kryptoen i et intervju med den amerikanske finansnyhetsmediet Bloomberg.

“Folk ser det [Bitcoin] passere gull som en verdilagring (store of value). Så, du vet, jeg tror en million dollar som prismål innen 10 år er veldig rimelig,” uttalte Powell, og la til at yngre demografier ser Bitcoin som en “bedre versjon av gull.”

Bitcoin blir ofte sammenlignet med gull, hvor begge anses for å være aktiva som sikrer mot inflasjon og markedssvingninger. Gull har per i dag en markedsverdi på $11 billioner (trillion på engelsk), mot Bitcoins $1 billion, hvor flere proponenter spår at gapet mellom de to vil lukkes med tiden.

Powell pratet også om såkalt hyperbitcoinization, en markedsteori hvor Bitcoin vil overta for de fleste verdens fiatvaluta som den dominerende valutaen på hele planeten grunnet inflasjon, hvor Bitcoin i verdi sammenlignet med fiat vil være “uendelig”. Hvis dette skjer vil ikke Bitcoin lengre måles mot dollar, men “måles mot hva enn det er du kjøper det mot, som planeter eller solsystemer,” sa han i intervjuet.

Se deler av intervjuet i videoen under:

Siste artikler

Kanskje du også liker...