Kort forklart: Bitcoin Diamond

I serien Kort forklart tar redaksjonen for seg ulike emner og gir en kortfattet beskrivelse. I denne artikkelen tar vi en kikk på Bitcoin Diamond. I artiklene vil vi bruke flere begreper som kan være ukjent for nybegynnere, vår guide Begreper og fraser innen krypto kan brukes for oppslagsverk.

Hva er Bitcoin Diamond?

Bitcoin Diamond, kjennegjort gjennom tickeren BCD på de ulike børsene, oppstod i November 2017 som et resultat av hard forks i Bitcoin-nettverket. Hensikten med den nye coinen var å lage en tilsvarende coin som Bitcoin, men som er raskere, billigere og mer anonym. I tillegg var det ment å være mer desentralisert gjennom å gjøre det utvinnbart gjennom bruk av GPU. Den nye coinen ble ikke veldig godt mottatt av miljøet og de fleste anser det som et prosjekt med lav verdi, som kun utnytter Bitcoin i navnet.

Transaksjoner og anonymitet

I følge utviklerne brukes det funksjoner for private public access, som gjør at du kan gjemme balansen og transaksjonshistorikk til adressen. Dette gir ikke full anonymitet men det er fremdeles flere liga over det man finner i Bitcoin BTC. Transaksjonen er basert på SegWit (Segregated Witness), noe som senker transaksjonskostnadene og øker båndbredden, som i BCD er 8 ganger høyere enn Bitcoin.

Hvordan anskaffe Bitcoin Diamond

I det forken som førte til skapelsen av BCD, 24. November 2017 (kjent som day of the forka), fikk alle som hadde BTC på sin adresse utstøtt Bitcoin Diamond i en ratio 1:10. Det vil si at alle som hadde 1 BTC fikk 10 BCD.

I dag kan BCD handles på flere børser. OKEx plattformen står for rundt halvparten av all handel. I tillegg er BCD tilgjengelig på Binance, Huobi og Kucoin, hvor det kan handles for USDT, BTC og ETH. Alternativt kan man mine selv.

Bitcoin Diamond mining

Bitcoin Diamond, som Bitcoin, er en kryptovaluta som opprettholdes gjennom å bruke PoW-metoden (Proof of Work). Det betyr at man får en belønning for å bekrefte en transaksjon. I tillegg får man en belønning for nye blocker som blir utvinnet. Foreløpelig får man utdelt 62,5 BCD for å utvinne en block, hvor sist halvering skjedde 7 august 2020. Neste halvering skjer i 2024, og 31.25 BCD vil da bli sluppet. BCD kan enkelt utvinnes ved å bruke GPU. Dersom man har et godt grafikk-kort kan man derfor mine BCD. Det er vel å merke mye konkurranse fra mining pools og minere som bruker ASICS. Som ved all mining, er det et regnestykke på om det lønner seg hvor en må beregne inn kostnader for strøm og slitasje på hardware.

Lurer du på hvordan du kan komme i gang med kryptovaluta? Sjekk ut vår guide her.

Siste artikler

Kanskje du også liker...