Kort forklart: Aave

I serien Kort forklart tar redaksjonen for seg ulike emner og gir en kortfattet beskrivelse. I denne artikkelen tar vi en kikk på Aave. I artiklene vil vi bruke flere begreper som kan være ukjent for nybegynnere, vår guide Begreper og fraser innen krypto kan brukes for oppslagsverk.

Hva er Aave?

Aave, kjennegjort gjennom tickeren AAVE, utviklet av Stani Kulechov, ble lansert i starten av 2020. Prosjektet startet i 2017 som ETHLend, en plattform hvor brukere kunne låne kryptovaluta til hverandre gjennom låneforespørsler og lånetilbud. Systemet hadde flere svakheter som utviklerne jobbet videre med gjennom 2018 og 2019, før de lanserte dagens versjon, Aave i starten av 2020. I motsetning til ETHLend, lar Aave ikke brukere låne direkte fra hverandre, men gjennom et felles fond man kan låne fra, eller sette inn kryptovaluta i, for å få renter på beholdningen. Fondet reguleres automatisk ved at det tilbys lavere renter dersom fondet er lite brukt, og høyere renter når fondet nærmer seg fult brukt. Plattformen har blitt et populært tilslag i DeFi-økosystemet, og har flere bruksområder.

AAVE er kryptovalutaen Aave utstedte for å erstatte LEND fra ETHLend-plattformen, hvor 100 LEND ble konvertert til 1 AAVE. Holdere av AAVE kan delta på avstemninger, hvor en AAVE gir en stemme. AAVE brukes av systemet for å hente inn kapital i en automatisert prosess, skulle systemet gå tom for kapital, gjennom å selge AAVE brukerne har satt inn.

Hvordan anskaffe Aave?

AAVE kan handles på flere populære børser. Per i dag er det ingen Norske børser som tilbyr handel i AAVE, foruten HandleKrypto som tilbyr konvertering. Dersom man setter inn AAVE i Aave-plattformen, vil man også kunne belønnes for dette med ytterligere AAVE for risikoen man da påtar seg.

Lurer du på hvordan du kan komme i gang med kryptovaluta? Sjekk ut vår guide her.

Siste artikler

Kanskje du også liker...