Kommentar: Skygger det over horisonten for Solana etter bug i koden pauset nettverket?

Solana har gått som en sann rakett siste tiden, med eventyrlig vekst siden kryptoen først fikk fart på seg i høst, sammenlignet med bautaene Bitcoin og Ethereum, og så en ATH på over $200 etter en firedobling og vel så det siden lunta tok fyr, på kun en måneds tid.

Nå er dog den stigende solen i ferd med å slukne for det lyse omdømmet til prosjektet, etter nettverket havnet i trøbbel på grunn av en bug i kildekoden som førte til at teamet bak pauset hele nettverket – hvor prosjektets sentraliserte natur kanskje kom som en overraskelse – for tredje gang i år.

Mens hungrige investorer lar seg blende av Solanas strålende vekst stadig søkende etter profitt mot fiat, skinner nå SOLs sanne natur igjennom. For Solana er 100% sentralisert, noe de selvstyrte pausene bør være en tydelig indikator på, selv om hjemmesidene sier noe annet. Selve kjerneverdien bak og hensikten med kryptovaluta for flere kryptoveteraner.

Vil den jevne kryptoinvestor i dag glatte over det faktum at teamet bak tilsynelatende som de måtte ønske kan stanse tilgangen til midlene sine, fordi blokk-kjeden er “nede”? Har kryptomarkedet nå kommet dit hen at hovedpoenget med desentralisert finans ikke lengre er at det er desentralisert? I så fall vitner det kanskje som nok et tegn på masseadapsjonen vi nå står ovenfor, og kryptovaluta som all annen aktiva, faktisk er nettopp det. En finansaktiva. For folk flest. Ideologi til sides.

Solana og dens sentraliserte makker Cardano har begge stått for mesteparten av kryptohypen i markedet siden sommeren. Hvor Solana, som nå faktisk ligger på syvende plass i markedsverdi og ADA på tredje, med siste tids hendelser for kun få år siden kunne senket hele prosjektet, later til å børste av seg det hele.

Men som de sier, tidene forandrer seg gitt.

Dog kan det være lurt å kaste lys over andre lambente prosjekter fra fordums tid. Kanskje man ikke skal la seg blende for mye av veksten. Noen som husker Solar Coin?

Følg meg gjerne på Twitter! @KryptoKonrad

Siste artikler

Kanskje du også liker...