Kommentar: Pancakes siste svindelprosjekt viser medaljens bakside for desentraliserte børser

Det er mange nye spennende prosjekter på de desentraliserte børsene som Uniswap og PanCakeSwap, hvor flere har fått hentet store verdier, brukere har tjent bra mot fiat, og tjenestene har gjort det enklere enn noen sinne å lansere nye krypto. Dessverre er det også blitt lettere å drive svindel. Nå later det til at en av de nylig lanserte kryptoene på PanCakeSwap, RYIU, var nettopp det.

Kryptoen, som i følge hjemmesidene (som nå har forsvunnet), skulle være nok et bidrag i DeFi-miljøet med støtte for yield farming, populære og trendene ord i dagens kryptomarked. Lansert den 26. mars på Pancake, har den nå alt forsvunnet. I følge investorer på sosiale medier var det nærmest opprørske tilstander på kryptoens Telegram når folk i teamet bak forsvant og det gikk opp for brukerne at deres investeringer har forsvunnet som dugg for solen. Det var tydelig at mange hadde tapt mye. Prisen på kryptoen har kollapset og er nå tilnærmet verdiløs.

Skjermdump: Coingecko

Det som kanskje var mest overraskende med nettopp denne kryptoen, var at de hadde en bra whitepaper, en solid hjemmeside med bra roadmap og et team som var aktive og ikke var anonyme. Tilsynelatende var alt på stell.

Dessverre er dette prisen vi betaler for de desentraliserte børsene. Selv uten disse har exit scams eksistert omtrent så lenge som krypto har. Men det har aldri vært enklere enn nå. Nye tokens kan mintes på null komma niks, hjemmesider kan snekres sammen på kun kort tid og det finnes til og med egne white paper generatorer. Med de desentraliserte børsene kan man enkelt lage nye (til og med falske) tokens og selge dem mot de tradisjonelle kryptoene, nærmest uten risiko.

For noen er dette alt for fristende og grådigheten tar overhånd.

Dette er ikke en kommentar for å rakke ned på PanCake, eller Uniswap. Men i dagens bullmarked, hvor det aldri har vært enklere enn nå for nye (og veteraner) i krypto å slenge seg på IPO og nye prosjekter, bør det siste svindelprosjektet stå til skrekk og advarsel. Når du introduserer krypto til dine venner og bekjente, husk de gylne ord.

Invester aldri mer enn du kan tape.

Selv om alt tilsynelatende er på stell.

Siste artikler

Kanskje du også liker...