Kommentar: Nei, Walmart skal ikke innføre betaling i Litecoin

Dagens mest absurde nyhetssak, som flere medier later til å ha falt for, at Walmart tilsynelatende skal begynne å ta betalt i Litecoin – av alle ting – er, selvsagt, fake.

Flittige brukere på Reddit var raske med å gå nyheten-som-hørtes-for-god-ut-til-å-være-sann nærmere i tøylene, i motsetning til de fleste nyhetsmediene verden over, som evig hungrige etter bullishe saker å pushe ut, glemte den viktigste delen av kryptojournalistikk. Research.

Skjermdump: Reddit

Nå har flere medier måtte krype til korset og innrømme at de var litt raske på avtrekkeren, i det som virkelig burde være nyheter man tar de to ekstra minuttene å verifisere før man slenger ut godsakene.

For mens Litecoin skjøt som en rakett, dumpet ganske sikkert desinformasjonsmakkerne ut sin behodling, mens hvermannsen sitter igjen som bagholder og den store taperen. Igjen.

Skjermdump: Litecoin prisutvikling siste 24t, Coingecko.com

Dessverre er dette noe som kan skje, og krypto antakelig aldri blir kvitt. Prisen man betaler for et uregulert marked. Men så kan man ta til takke med tanken om at aksjemarkedene egentlig er minst like utsatt for manipulasjon, bare i mer skjulte former.

Tenk litt på det neste gang du leser om “aksjetips” i ditt favoritt finansnyhetsmedie.

Følg meg gjerne på Twitter! @KryptoKonrad

Siste artikler

Kanskje du også liker...