Kommentar: Nei folkens, Dogecoin kommer aldri til å nå en dollar.

Den siste tids børsrally på GameStop-askjen har også smittet over på krypto. Med twitter-konger slik som Elon Musk, som la inn Bitcoin i bioen sin og WSB Chairman som bidro til siste rallyet på meme-coinen.

Det er selvsagt morsomt å tweete om, men humor er også selve bakteppet for det hele. Doge vil aldri kunne nå en dollar, simpelthen fordi teknologien bak gjør at det aldri blir mulig. Doge er en nærmest uendelig kilde til mining med nye 5.2 milliarder tokens hvert år, sammenlignet med Bitcoins 21 millioner. Totalt, altså.

Det har de vedtatt at skal vedvare for alltid.

Så hvorfor handler folket Doge? Selv her i redaksjonen har undertegnede en lommebok med DOGE forglemt en plass, sist sett i 2014. Ikke klarte jeg å holde meg fra fristelsen om å tweete om #dogecointo1dollar heller. Det hele ble bare for morsomt til å la være å delta i.

Samt, å drive handel med doge er det ingenting galt med. Jeg skulle gjerne hatt muligheten til å trade det på flere plattformer. Ikke at jeg slengte meg på bølgen denne gang selv.

Artikkelforfatter har gjort seg skyldig i å delta i hypen

Massesuggesjon og protesthandel

Protestaksjonen mot hedgefond som fant sted i slutten av januar og fortsetter inn i februar, smittet over på krypto da Wall Streets sanne ansikt viste seg og handelen ble manipulert. Flere meglere, som Roobinhood (ikke sitt eget navn verdig, personlig mening), stengte kjøp av nye aksjer og tillot kun salg.

“Det er kun en investering i hype, og hype var det ikke mangel på.”

Folk ble forbanna, snøballen var allerede i gang og folk trengte sitt utløp. Doge er et naturlig valg fordi det er en kilde til memes og humor. Det er ikke en seriøs token, bruksområdet er minimalt. Det er kun en investering i hype, og hype var det ikke mangel på. For de av oss på sidelinjen (jeg har egentlig gitt opp å finne den walleten) så er det bare morsomt å se på. Men morsomheten har også et alvor ved seg. Tosidig sådan.

Bildekreditt: memegenerator.net

The good and the bad

Hypen rundt Dogecoin ser ut til å avta og er blitt old news. Det er mulig det vil få en oppsving igjen i den videre utviklingen i slaget om Wall Street, men til syvende og sist vil den med tid atter synke. Det er etter min påstand nærmest uunngåelig. Alle hyper dør ut til slutt og da har doge liten verdi.

Samtidig kan vi reflektere litt underveis over hva som faktisk har skjedd. For dette både gagner og kan potensielt skade kryptomarkedet på sikt.

The good: Flere nye brukere. Det er uten tvil kommet til flere nye brukere i kryptomarkedet med all den PR den siste tids hendelser har dratt med seg. Flere børser melder om rekorder i omsetting og nye brukere. Bitcoin ble nyhetsverdig igjen og fikk et nytt rally, kun kort tid etter siste ath. Dogecoin ble en protestaksjon og folket trengte utløp for frustrasjonen over Wall Street. Nå er det jo engang slik at all PR er god PR. At Bitcoin og krypto holdes varmt i pressen er bra, og svakhetene i systemene bak Wall Streets finpussede fasade blir synliggjort for de fleste. Flere har også tatt til orde for at blockchain er løsningen. Dette er etter min mening veldig positivt for markedet i sin helhet.

The bad: De nye brukerne som har slengt seg på krypto for første gang og kjøpt bøttevis av Doge med forventning om at den skal nå $1, kommer til å bli skuffet. Veldig skuffet, og de krefter som frykter blockchain vil bruke det for alt det er verdt. Vi vil uten tvil høre mange sørgelige historier om folk som har mistet mye fordi de slengte seg på Doge. Nå skal jeg ikke påstå at hypen på doge er helt over, for det kan jeg vanskelig forutsi. Det er som nevnt tidligere mulig det vil få en ny bølge kommende uke, men til syvende og sist vil prisen falle. Det er uunngåelig.

Market cap sier alt

Dersom Doge skulle nå $1 vil market cap være på høyde med Ethereum. Det anser jeg som urealistisk. Samtidig kan man mine nye tokens inn i evigheten.

Dogecoin printer go brr.

Så nei folkens, doge kommer aldri til å nå en dollar.

Bildekreditt: Reddit

Siste artikler

Kanskje du også liker...