Kommentar: FUD as usual. Tesla ut av Bitcoin, Binance under etterforskning

Det har vært en dramatisk uke så langt, og dagen i dag har vært intet unntak. Flere skjelver og igjen ropes det høyt om den store skumle bjørnen.

Tesla ut av Bitcoin

Det verses mye FUD rundt Teslas siste kunngjøring om Bitcoin. Elbilgiganten og Elon Musks energiske barn tok verden med storm i februar når Hundefader kunngjorde at Bitcoin kunne brukes for betalingsmiddel og at Tesla satte kryptoen på balansen.

Hva som skal ha endret seg siden, er det store spørsmålet. Bitcoin har sett et massivt energibruk lenge, det kan derfor umulig ha kommet som noen overraskelse på Musk. Det er ei ikke unaturlig å tro at det ligger flere grunner bak, hvor tiden kun vil vise hva PR-geniet egentlig har på gang. At det vil komme andre nyheter i nær fremtid som setter dette i perspektiv er ikke usannsynlig. Enn så lenge kan man slå seg til ro med at Tesla fremdeles vil holde Bitcoin på balansen.

Binance under etterforskning

En av verdens største børser er under etterforskning av amerikanske myndigheter, melder Bloomberg og siterer anonyme kilder.

Nyhetene kommer som et sjokk på flere, mens andre tar det hele med stor ro. At det vil finnes kriminelle som forsøker å bruke børsen til hvitvasking, er like naturlig som at de vil bruke en hvilken som helst bank eller annen finansinstitusjon. At amerikanske myndigheter er på sporet bør berolige, fremfor sjokkere, de fleste. Det føyer seg dermed inn i rekken av dagens FUD, som har bidratt til å presse prisen på krypto ned i et ellers preget marked, hvor gårsdagens absurde rugpull av Vitalik Buterin initierte et kursfall for flere. Med ringvirkninger.

For kryptoveteraner er dagen i dag ikke noe nytt. FUD vil det alltid være, og ihuga kryptomotstandere bruker en hver anledning til å angripe markedet. Samtidig får flere kryptoer sårt tiltrengte korreksjoner, med påfølgende muligheter. Blant annet har Michael Saylors MicroStrategy kjøpt dippen og handlet inn Bitcoin for $15 millioner.

En rød dag er som regel en god dag, for kryptohandleren om ikke annet.

Siste artikler

Kanskje du også liker...