Kommentar: Dollarinflasjon og Bitcoin ATH. 2 sannsynlige partnere

De siste dagene har sjokktallene fra det amerikanske U.S Bureau of Labor Statistics “overrasket” en hel verden, og bekreftet det de fleste kryptoentusiaster har sagt i lang, lang tid. Dollarinflasjonen er på styr.

De nedslående offisielle tallene er på 6,2%. Det er en anstøtelig høydare den globale oljevalutaen ikke har sett siden en kombinert finansverdens mangeårige bedragerier dro hele verden med seg i dragsuget, og attpåtil sendte regningen for gildet til skattebetalerne.

Finanskrisen.

Bildekreditt: U.S Bureau of Labor Statistics

Men det er kun de offisielle tallene. Som for ordens skyld ble spådd til kun å være 2,2% for året, i mars i år av føderale organer. Men den perfekte stormen, pandemien, energikrisen og logistikkrisen fører til at alle modeller for beregning er nær ubrukelige og like greit kan kastes ut av vinduet. Flere roper varsku om de kunngjorte tallene, med påstander om at den faktiske inflasjonen er minst 10%.

For å sette dette perspektiv, vil det si at for hver $100 man har, mister den $1 i verdi. Hver måned. Lønnsoppgjøret ditt på noen skarve prosenter smaker kanskje ikke like godt om man tar det med i regnestykket.

Samtidig skjer det ting i kryptoverden. Bitcoin, altcoins og flere shitcoins når stadig nye ATH. Det er ikke tilfeldig skal vi tro analytikerne, som Simon Peters i eToro uttalte når Bitcoin nådde $69 000:

«Bitcoin nådde nylig en fersk «all-time high», trigget av svært høye inflasjonstall i USA. Nyheten om at den amerikanske inflasjonen på 6,2 % har sendt prisen på bitcoin til over $69 000.»
«Det er overraskende at prisen reagerer så spektakulært som den gjør. Ikke bare er det et signal om at markedet er ekstremt uvillig til inflasjonspress – det er også et tegn på at investorer tar et aktivt valg om å investere i Bitcoin som en sikring mot stigende priser. Det er også et tegn på at institusjonelle investorer kan være med på å «kjøpe nyhetene». Dette er en type bevegelse vi vanligvis forbinder andre markeder som reagerer sterkt på økonomiske nyheter»

Mens investorer kaster seg inn i kryptogullet, ser også fysisk gull og sølv dramatiske, for de å være, økninger sammen med andre mineraler som brukes som spekulasjonsobjekter. Prisen på gull nærmer seg ATH fra august i fjor og viser ingen tegn på å stanse.

Prisen på gull viser en klar tendens og nærmer seg nivåer fra pandemitoppen og finanskrisen
Skjermdump: BullionVault.com

Tilbake i kryptoverden svinger kursene som besatt, uten tvil manipulert av hvalene som beriker seg på girede produkters uheldige konsumenter og medfølgende naive mislykkede investeringer. Å leke med giring nå, er risikosport på grensen til det fatale. Eller som Simon Peters elegant putter det:


«Det gjenstår å se hvor langt denne prisstigningen vil strekke seg. Fra en investorperspektiv er nøkkelen å forstå det iboende investeringscaset. Alle som er interessert i markedet bør gjøre sine vurderinger, heller enn å kjøpe på bakgrunn av prisbevegelser som den vi ser nå»

Hvordan dette vil ende kan egentlig ingen svare på. Men at vi går en ekstrem tid i møte er det ingen tvil om. Det er bare å ta en titt på strømregninga. Den endrer seg trolig ikke for det bedre over vinteren.

Om vi ser dommedagstendenser slik som Jack Dorsey i Twitter, som riktignok har egeninteresser i å fronte Bitcoin til sine millioner av følgere da han selv er tung investert i det, proponerer er heller uvisst. Men det er dessverre heller ikke lengre usannsynlig.

Og da skjønner man kanskje hvorfor stadig flere kjøper Bitcoin for inflasjonssikring.

Just in case.

Følg meg gjerne på Twitter! @KryptoKonrad

Siste artikler

Kanskje du også liker...