Kollaps i Bitcoin hashrate, dro ned markedet

Krypto tok et svalestup i dag da hashraten til Bitcoin stupte som følge av et kinesisk strømbrudd og rykter om reguleringer i USA rettet mot kryptofinansinstitusjoner, melder flere medier.

Kinas strømbrudd i Xinjiang-provinsen førte til at Bitcoins hashrate nærmest ble halvert i følge noen estimater og viser dermed hvor stor makt kinesiske kryptominere har over det digitale gullet, som også har blitt et brennhett tema hvor flere mener at vestlige aktører må ta større del av utvinningen for å ikke overlate all makt til potensielt fiendtlige makter.

Samtidig raste BTC ned til $52 810 på det laveste, etter å lenge ha ligget stabilt over $60K, og handles i skrivende stund for $55 003. Kollapsen førte også til at milliarder av dollar investert i giring gikk opp i røyk, noe som ofte har en selvforsterkende effekt. Dette fordi tradere blir margin called, og børser som Binance automatisk avvikler kundene for å ta igjen tapet.

Det verser også rykter om at U.S Treasury, det amerikanske finansdepartementet, skal sikte finansinstitusjoner for hvitvasking med kryptovaluta, men det er så langt ikke bekreftet av departementet selv.

Blant Bitcoin-hodlere flest derimot er dette bare en vanlig markedssvinging, volatilitet er vi godt kjent med, og de fleste vet å dra nytte av situasjonen og skaffe seg krypto på billigsalg.

Per skrivende stund har flere større kryptoer falt med opp til -20% mot USD, hvor XRP og BCH er blant de største taperne. XRP har vunnet flere seire mot SEC siste tiden og har sett en enorm økning så langt i år og er opp +173% siste 30 dager. Korreksjonen kommer derfor ikke som en overraskelse for de fleste.

Siste artikler

Kanskje du også liker...