Kina fortsetter presset mot kryptovaluta

Fredag forrige uke annonserte kinesiske myndigheter at de ikke lenger ønsket kryptomining i Kina.

Etter å ha tvunget flere store miningselskaper til å stenge ned i Sichuan Provinsen, har nå den kinesiske sentralbanken instruert samtlige banker og betalingsformidlere at all pengeflyt til kryptobørser skal stoppes.

Dette er en stor eskalering iforhold til hva kinesiske myndigheter har gjort tidligere hvor de har forbudt krypto men egentlig ikke tatt noe mer affære, kursendringen nå tyder på at de ønsker å slå ned kraftig på krypto.

Et tveegget sverd

For Kinesiske myndigheter har krypto blitt et tveegget sverd. Kina har store ambisjoner om å bli en ledene aktør innenfor halvleder markedet og såkalte ASICS minere ( spesiallagde chipper for kryptomining). Har vært et område hvor kina har vært langt fremme om ikke lengst fremme i verden. Kinesiske myndigheter har således utpekt halvleder industrien til en strategisk industri som har hele CCP ( Det kinesiske kommunistpartiet i ryggen). Samtidig har innenlandsmarkedet for slike brikker og mining sentre vært sentrale i veksten av denne industrien.

På den andre siden så har Kina i mange år hatt ekstremt streng kapitalkontroll, som betyr at kinesere ikke uten videre kan overføre eller veksle kinesisk Yuan til utenlandsk valuta. Dette løser kryptovaluta ved at man kan veksle Yuan til krypto for å så kjøpe så mye utenlandsk valuta man vil. Samtidig har kineserene også lansert en digital Yuan eller The digital Currency Electronic payment (DC/EP) som den offisielt heter. Målet med denne er å få enda mer kontroll over brukerene og samtidig være et alternativ til uregulert kryptovaluta. Adopsjonen av DCEP har vært svært liten og man kan anta at dette er en av grunnen til at myndighetene nå slår ned på krypto.

Minere flykter

At Kinesiske myndigheter mener alvor denne gang kan man se på måten minere reagerer på.

Bit Mining melder at de har levert første runde med maskiner til Kasakhstan. Bit Mining er ansvarlig for en mining pool som står for 9% av den totale Hashraten i nettverket.

Bilde

Samtidig melder et annet mining selskap at første runde med minere er ankommet Maryland USA. ( ca 3000kg ).

Bilde

Ting tyder på at vi kommer til å se flere selskaper som sender utstyr ut av kina i den nærmeste tiden. Kryptoguiden følger utviklingen.

Siste artikler

Kanskje du også liker...