Iran planlegger storskala Bitcoinmining

Den Islamske Republikken Iran har offisielt planlagt å mine Bitcoin for å omgå internasjonale sanksjoner mot landet.

I en detaljert rapport fra tenketanken Det iranske presidentens senter for strategiske studier, oppfordrer landet til å vedta Bitcoin og annen kryptovaluta-utvinning for å omgå internasjonale sanksjoner, rapporterer Iran Wire.

I følge rapporten kan utvinning av nye kryptovaluta gi økonomiske fordeler til flere sektorer. Senteret anslår at kryptovaluta-sektoren kan generere så mye som 2 millioner dollar om dagen og 700 millioner dollar i året i inntekter fra utvinning alene.

Samtidig mener tenketanken at å tilby et miljø for kryptoutvinning vil skape flere sysselsettingsmuligheter. Det understreker også behovet for å sikre at landet har nok strømforsyning til å imøtekomme utvinningen. Irans nåværende strømnett er utdatert og sliter med å forsyne innbyggerne med tilstrekkelig energi. Til tross for at landet lider av store strømbrudd, projiserer senteret at kryptomining vil øke energisektorens effektivitet.

Rapporten kommer på bakgrunn av et massivt angrep fra iranske myndigheter mot uavhengige kryptominere som er anklaget for å forårsake strømbrudd i landet.

Siste artikler

Kanskje du også liker...