Indisk delstat bruker blokk-kjede i kampen mot Covid

Den Indiske delstaten Maharashtras myndigheter har inngått partnerskap med blokk-kjedeselskapet Print2Block for å utstede vaksineringssertifikater, melder CNBC.

Delstaten vil utstede sertifikatene til personer som tester negativt for Koronaviruset, hvor myndighetene selv vil kontrollere og eie både utstedingen og hardwaren som brukes.

Print2Block vil gjennom sin tjeneste Docchain.io, et dokumentstyringssystem basert på blokk-kjede, gjennom partnerskap med Polygon bruke deres Matic-nettverk for å sikre transparens for prosjektet.

Maharashtras er ikke alene om å bruke blokk-kjedeteknologi i kampen mot det dødelige viruset. Flere andre delstater i India bruker allerede, eller er i ferd med å bruke, blokk-kjede for å bekjempe pandemien.

Print2Block demonstrerer effektivt nytten av å bruke blokk-kjede for dokumenthåndtering, en funksjon som flere markedssegmenter antakelig vil etterspør i fremtiden, for å sikre at informasjon og data ikke blir forfalsket. I Norge har Hydro et lignende prosjekt på gang for å spore miljødata sammen med DNV GL og møbelprodusenten Vestre.

Siste artikler

Kanskje du også liker...